Att ta över som klinikveterinär innebär ingen mjukstart. Inte mindre stressigt är det en fredag innan lunch när det finns patienter både inne i undersökningsrummen och ute i väntrummet som väntar på hjälp.
– Vi har två vaccinationer på gång om ni vill följa med in, säger Caroline. Samtidigt har blandrashunden Maya fått problem med sin nos och Caroline ändrar sig snabbt genom att prioritera det besöket. Maya är orolig och det krävs att både veterinär och anhöriga talar lugnande till henne medan undersökning görs och blodprov tas.
I rummen intill hörs flera skall och tempot verkar högt. Klockan närmar sig tolv och Caroline måste göra en snabb omprioritering i och med att två akutfall just anlänt. Intervjun får ett abrupt slut, även om det är fullt förståeligt.
Tre timmar senare hörs vi igen.
Hann du få i dig någon mat?
– Näe, nu gick min sista patient, det är full fart framåt. Men jag har hunnit dricka ett glas vatten, säger Caroline som ändå låter pigg.
Kompletterar varandra
Första februari tog hon över kliniken, något som varit planerat sedan 2014 då hon fick veta att verksamheten eventuellt skulle läggas ner.
– Det tyckte jag kändes tråkigt och jag var sugen på att starta eget, säger Caroline som växt upp i Motala och har sin släkt här.
Björn Elvgren har lång erfarenhet och har drivit kliniken under många år. Hur ser du på att hans kompetens finns kvar i företaget?
– Vi kompletterar varandra. Jag har en nyare utbildning där djursjukvården gått framåt mycket med nya rön. Han har mer erfarenhet.
Det roligaste med jobbet tycker Caroline är mötet med patienter och kunder och när man kan hjälpa djur som är sjuka.
– Det svåraste är när det inte går att göra något. Ibland kan det vara värst för djurägaren som kanske inte har någon annan familj. Då blir det en otrolig tomhet.
Flyttar kliniken
Att inte ha råd med behandlingen för att man inte har försäkrat sitt djur förekommer också, enligt Caroline.
– Då kan kunden tvingas ta ett beslut som man inte räknat med.
Första maj flyttar kliniken till större lokaler på Agneshögsgatan. En välkommen modernisering av verksamheten väntar med en ny digital röntgen och ny labb- och ultraljudsutrustning. Det ska också installeras ett datasystem. Fram till idag jobbar de anställda med handskrivna journaler.
– Vi kommer att kunna ha en säkrare kontroll över patienterna, säger Caroline William.