Nya ägare – så blir omgjorda krogen

Motala golfklubbs restaurang får ny ägare till säsongen 2018. Den är en familjeangelägenhet och Jonssons Krog är namnet.

"Vi hoppas på att få upp gäster från stan och således inte bara golfare", säger Urban Jonsson.

"Vi hoppas på att få upp gäster från stan och således inte bara golfare", säger Urban Jonsson.

Foto: Anders Törnström

Motala2018-03-23 18:00

I restaurangen har man målat om, utfört en del snickeriarbeten och så läggs nytt golv i den inglasade delen. Lokalen andas golf då det överallt förekommer golfmotiv.

– Det är vår yngsta dotter Emelie som står för dessa då hon jobbar med design. Bland annat tavlorna med menyerna, förklarar nya ägaren Urban Jonsson.

Urban är liksom dottern Madde Karlsson inbiten golfare och hemtam sedan flera år på Motala golfklubb. Han har arbetat inom industrin i 35 år och har ett förflutet som inköpschef, logistikchef och marknadschef.

– Som jag drar nytta av när jag kontrollerar verksamheten här. Arrendet för förre krögaren gick ut vid årsskiftet och då ansökte jag om att ta över. Jag har alltid haft ett intresse för matlagning plus att driva företag och kan man sedan göra det i golfmiljö så är det klockrent.

Äldsta dottern, Madde Karlsson, är undersköterska på Lasarettet i Motala. Hon jobbar vardagar så hennes arbetsinsats på restaurangen kommer att bli på helgerna. Urbans sambo Christina arbetar enbart helger så hon kan hjälpa till på vardagarna och yngsta dottern Emelie finns också med i bilden.

– Vi har anställt en kock samt två sommarjobbare. Vid speciella arrangemang kan vi ta in ytterligare personal, exempelvis vid golfveckan då det är extremt mycket folk här uppe, förklarar Urban, som själv kommer att dra på sig kockmössan och ta en roll i köket vid grytorna, när verksamheten drar igång.

Man har sedan årsskiftet jobbat med iordningsställandet av restaurangen, med snickeriarbeten och målning. Premiär blir på Långfredagen och sedan är det lunchbuffé sju dagar i veckan. Man kommer även att ta in bokningar från speciella arrangemang och på agendan står redan ett 50-års kalas i april.

– Vi hoppas på att få upp gäster från stan och således inte bara golfare. Vi jobbar även med catering där vi kör ut matlådor, berättar Urban Jonsson, som tillägger att man som en extra touch med golfkoppling tagit fram ett eget öl i samarbete med ett lokalt bryggeri: Jonssons Birdiebärs och Jonssons Hick-ory bira.

Det är alltså många bitar som fallit på plats för Urban Jonsson med familj. En familj som är engagerad i restaurangen och som också delar ett genuint intresse för golf.

– Det har varit en resa i sig att dra igång det här. Kommunen har varit väldigt tillmötesgående vid uppstarten och naturligtvis har golfklubben varit väldigt bra att samarbeta med, avslutar golfkrögaren Urban Jonsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om