Nu har de italienskt på menyn

En liten bit av Italien har smugit sig in hos Chillout i Motala som nu lanserar hemgjord glass, Gelato.

Stracciatella.

Stracciatella.

Foto: Rita Furbring

Motala2016-05-27 07:30

– Jag har fått inspiration ifrån större städer, säger Cevher Kanat som gått en veckas utbildning i Sverige arrangerad av italienska Carpigianogelatouniversity. Nu kan han grunderna för att tillverka glass på plats i en speciell maskin som både blandar och kyler ingredienserna. På bara 20 minuter kan en helt ny bunke glass stå klar, så blir det en varm sommar behöver sannolikt ingen stå på kö någon längre stund för att en smak tagit slut.

Cevher avslöjar att hans favorit, i alla kategorier, är choklad, men i sortimentet finns förstås olika smaker, inklusive två varianter av sorbet.

När tidningens reporter får ett smakprov vinner två ledande ingredienser, pistage och hasselnöt.

– Du är smart, du valde dem med dyrast ingredienser, säger Cevhers moster Theresa Wong med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om