Stora maskiner tillbaka på Östermalmsgatan

Mycket arbete återstår inför asfaltering framför sporthallen. "Det behövs en hel del förberedelser", säger projektledaren Henrik Elsehamn.

De stora maskinerna är tillbaka på Östermalmsgatan efter uppehåll under Vätternrundan.

De stora maskinerna är tillbaka på Östermalmsgatan efter uppehåll under Vätternrundan.

Foto: Lovisa Lindstrand

Motala2024-06-23 19:00
undefined
De stora maskinerna är tillbaka på Östermalmsgatan efter uppehåll under Vätternrundan.

Nu är de stora maskinerna tillbaka på Östermalmsgatan efter ett uppehåll i samband med Vätternrundan. Förra veckan flyttades fokus till Kvarnstensgatan, den före detta infarten till sporthallens parkering som nu ska bli gång- och cykelväg.

– På Kvarnstensgatan är i stort sett allt grundarbete klart nu med kantsten, packning och belysningsstolpar, säger projektledaren Henrik Elsehamn.

undefined
Den före detta infarten till sporthallens parkering ska nu bli gång- och cykelväg.

 

undefined
Förberedelserna på Kvarnstensgatan är så gott som klara, bland annat asfaltering återstår.

Där Kvarnstensgatan och Industrigatan möts kommer det bli ett väggupp för bilister medans cyklister samt gångare kommer ha företräde.

– Det blir en ordentligt upphöjd överfart och hela tanken med ombyggnationen är en större säkerhet för cyklister och gående från Östermalmsgatan ner till tunneln.

undefined
I korsningen Kvarnstensgatan och Industrigatan förbereds ett farthinder som ska göra det säkrare för cyklister att ta sig vidare mot tunneln.

Nästa vecka fortsätter arbetet på den östra sidan från verkstadshållet upp mot Kvarnstensgatan. Sedan byter man sida och går från Kvarngatan förbi sporthallen och mot Charlottenborgsbron. 

– Det är en hel del arbete kvar och det saknas asfalt på trottoaren på östra sidan, men det behövs en hel del förberedelser innan den kan läggas. Det är också många villor på västsidan så det tar ett tag att fixa i ordning utfarterna där.

undefined
På cykelbanan längs den östra sidan av Östermalmsgatan är det en hel del förberedelser som återstår innan asfalten kan läggas på cykelbanan mittemot sporthallen.
undefined
Förra veckan meddelade projektledaren Henrik Elsehamn att det kunde bli ett glapp på leverans av sten, men den kom som den skull i början av den gångna veckan.

Förra veckan nämnde du eventuella besiktningsanmärknigar, blev det några sådana?

– Vi har en besiktningsman som går och kollar. Inget är felbyggt, men det har försvunnit sand mellan gatustenarna och där får vi fylla på. Det är bara små naturliga anmärkningar.

Skulle du säga att jobbet flyter på enligt plan?

– Ja, alla jobbar på bra, det finns inga indikationer om att tidsplanen ska spräckas framöver.

undefined
Nu kommer infarten som ligger närmst sporthallens parkeringen åter tas i bruk.
undefined
Arbete med Östermalmsgatan v.25 2024
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!