– Jag blev jätteförvånad och superglad. Det blir ju lite som ett kvitto på allt slit man lägger ner på det här, säger Albin.
Albin Kälvesten har gjort sig känd bland Motalaborna som "Skräpdykaren". Han har på sin fritid under flera år, tillsammans med en grupp andra entusiaster, dykt i olika sjöar och vattendrag för att städa upp på botten.
– Det handlar just om att inspirera andra, jag försöker nå ut och inspirera i alla målgrupper. Kanske kan man tänka ett extra varv och inte kasta i den där burken i sjön, säger Albin.
I sina sociala medier delar han med sig av äventyren under ytan vilket han har fått fin respons för.
– En del skriver och säger att de blev inspirerade att plocka skräp på sin hundpromenad. Vissa är nyfikna på vad de ska göra för att kunna börja plocka skräp under vattnet.
Albin beskriver att den lilla dykargrupp som bildats gärna samlas och arbetar ihop, men att Albins pappa har också blivit en viktig del i det hela.
– Vi har verkligen hittat vårt kall, både pappa och jag. Vi har blivit jättetajta sedan vi började med det här och ger oss ut på egna resor till andra platser för att dyka efter skräp.
Miljöintresset är en stor aspekt i det hela, men även intresset för historia och videoredigering kommer in.
– Det finns liksom inget slut, det finns oändligt med skräp att plocka. Om man skulle rädda någon ifrån att trampa på en trasig glasbit eller om man skulle göra en 0,1 procent skillnad för vattnets kvalitet, så är det värt det.
– Jag vill kunna lämna videos och foton efter mig som någon ser om hundra år och inspireras av även fast jag inte är här.
Har du själv någon förebild?
– Jag skulle säga Saltwater Sean. Det är en kille som gör exakt samma sak som jag, fast i USA. Han brinner också för att städa upp under ytan. Men sedan inspirerar vi varandra här i Motala, hela gänget är liksom hjältar.
Känner du dig som en hjälte?
– Nej jag har svårt att ta emot det här. Jag tycker ju bara att det jag gör är kul, så jag tänker inte så mycket på det.
Har du något specifik tillfälle där du känner att du gjort skillnad?
– Det måste vara det där tillfället när vi hittade 900 burkar i ett hål längs med strandpromenaden. Det var som att någon bara dumpat säckvis av dem där. Det tog flera, flera dagar att få bort dem. Men med hjälp av en dykare lyckades vi får upp alla. Då blir det så tydligt att man gjort skillnad.