"Nu är det lyx om man köper en paprika"

Alla som vi pratar med ute vid Bråstorp är överens om att de högre priserna märks tydligt i plånboken. Några har blivit noggrannare med att leta efter extrapriser medan andra kapar grönsaker ur veckomenyn. Paprikan har blivit en lyx. Att fortsätta som innan och hålla för ögonen när det är dags att betala är också ett alternativ.

Ulf Lundh har en purjolök som förra veckan kostade 42 kronor kilot i matkassen. Den här veckan har den gått upp till 46 kronor. "Priserna har påverkat hur vi handlar på grönsakssidan. Där har vi fått hoppa över en del grejer. Vi köper inte alls lika mycket som vi gjorde förut."

Ulf Lundh har en purjolök som förra veckan kostade 42 kronor kilot i matkassen. Den här veckan har den gått upp till 46 kronor. "Priserna har påverkat hur vi handlar på grönsakssidan. Där har vi fått hoppa över en del grejer. Vi köper inte alls lika mycket som vi gjorde förut."

Foto: Katarina Hydén

Motala2023-03-21 17:31
undefined
Ulf Lundh har en purjolök som förra veckan kostade 42 kronor kilot i matkassen. Den här veckan har den gått upp till 46 kronor. "Priserna har påverkat hur vi handlar på grönsakssidan. Där har vi fått hoppa över en del grejer. Vi köper inte alls lika mycket som vi gjorde förut."

 

undefined
"Man får blunda när man betalar", säger Charlie Kindstrand, som trots allt inte har förändrat innehållet i matkassen. "Man måste ju ändå handla."

 

undefined
Britt-Marie Thörn känner av prisökningen i plånboken. "Det har blivit dyrt", säger hon. "Man får titta efter alla extrapriser."

 

undefined
Emma Johansson, med sonen Idriss Alhabib bakom toabalen i vagnen, tänker efter mer när hon handlar nu och har börjat titta efter extrapriser. "Påverkan har blivit stor", säger hon. "Det märks då det förut fanns mer pengar kvar på matkontot så man kunde lyxa till det lite. Nu när det är vabbtider med finns det inte mycket utrymme, så är det lyx om man köper paprika.”
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!