Motalakille vann VM-guld i matlagning

Fazer Culinary Team lyckades kamma hem en guldmedalj i årets upplaga av mat-VM. Adam Hallberg, som är bördig från Motala, var med i vinnarlaget.

Fazer Culinary Team tävlade i storköksklassen. Adam Hallberg, som sitter i mitten, var nöjd med upplevelsen.

Fazer Culinary Team tävlade i storköksklassen. Adam Hallberg, som sitter i mitten, var nöjd med upplevelsen.

Foto: Pressbild

Motala2018-12-05 11:30

Culinary World Cup avgjordes i Luxemburg under förra veckan. Fazer-gänget deltog i storköksklassen – och gick segrande ur striden.

Hur känns det att ha vunnit VM-guld?

– Det känns helt fantastiskt. Gruppen har tränat länge inför den här uppgiften – så tävlingen blev därför en otrolig urladdning, säger Adam Hallberg.

Hur nöjd är du med insatsen?

– Det var lite svajigt i början. Publiken kom väldigt nära inpå och det blev en liten chock. Inledningsvis låg vi också efter tidsschemat, men det löste sig i slutändan.

Vad tror du fällde avgörandet?

– Jag tycker att vi i Sverige är väldigt bra på att sätta ihop ett team. Det tror jag var den största orsaken till att vi lyckades vinna tävlingen.

– Sedan var vi också duktiga på att ta tillvara på det vi fick. Temat för årets tävling var ju "Against food waste".

Vad betyder det här för dig?

– Det är helt klart det största som hänt mig. Jag har drömt om att få göra det här under en längre tid – så det betyder jättemycket för mig.

Hur firade ni framgången?

– Gruppen fick gå på en italiensk restaurang och frossa i både tryffel och anklever. Det blev ett jäkla hallabaloo, faktiskt.

Här är delar av segermenyn

Förrätt:

Rotsellerisoppa med tartar på rökta blåmusslor, äpple och gurka.

Varmrätter (tre att välja bland):

Svampfylld spenat- och kikärtsrulle.

Ört- och brödbakad lättrimmad torskfilé.

Gårdskycklingfilé med rostad hokkaidopumpa.

Dessert:

Lingonmousse på nötbrowniebotten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!