"Motala och Vadstena känner ju alla till"

Täppas Fogelberg föreläste på Motala bibliotek under rubriken "Att ha biblioteket på fickan."

Täppas Fogelberg, journalist, författare och programledare för Ring P1.

Täppas Fogelberg, journalist, författare och programledare för Ring P1.

Foto: Anders Törnström

Motala2017-11-09 12:00

Han är känd journalist och författare, medverkande i tv och som programledare för radioprogrammet "Ring P1". Täppas kan inte påminna sig om att ha varit i Motala tidigare men säger att det var roligt att få en anledning att komma hit.

– Som för så många andra så är Motala ett begrepp för mig. Vem känner till Allingsås? Men Motala och Vadstena känner ju alla till.

På plats är också Eva-Lena Johansson från Östgöta Media och hon berättar inledningsvis om hur taltidningen fungerar. Hon är ute flera gånger i veckan, över hela landet och informerar.

– Taltidningen är ett jättebra alternativ för alla vill ju ha nyheter. Det är massor med folk som säger att de aldrig hört talas om taltidningen. Så det gäller att komma ut och visa att vi finns.

Täppas Fogelberg berättar sedan om att lyssna på böcker, tillgänglighet och även om meningen med livet. Inledningsvis berättar han om sin sjukdom som numera har gjort honom helt blind och när han fick beskedet om sjukdomen. Han berättar att det tog lång tid för honom att komma till en acceptans angående sjukdomen.

– Jag är ju bokknarkare. När jag såg så läste jag jättemycket. När sedan min syn blev sämre så förträngde jag det här med ljudböcker för de påminde mig om mina tillkortakommanden. Jag använde inte vit käpp heller, för det hade ju bara blinda. Jag gick alltid med ett paraply istället. Polletten trillade ner för 15 - 20 år sedan och jag kunde då ta till mig ljudböcker.

Han visar upp sin mobiltelefon och säger:

– Här kan jag nu välja mellan 100 000 olika titlar.

Lyssnande Täppas Fogelberg med en lyssnande publik i Motala bibliotek.
Lyssnande Täppas Fogelberg med en lyssnande publik i Motala bibliotek.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om