Misstänkt kan lida av psykisk störning

Den 24-årige Motalabo som misstänks för mordbrand på Lidl kan lida av en allvarlig psykisk störning. I väntan på åtal sitter han fortsatt häktad.

Lidl. Branden ägde rum den 28 mars. Skadorna blev omfattande, både på fastighet, inredning och varor.

Lidl. Branden ägde rum den 28 mars. Skadorna blev omfattande, både på fastighet, inredning och varor.

Foto: Anders Törnström

Motala2016-04-14 15:00

Videon är inte längre tillgänglig

Det var under annandag påsk som 24-åringen tog sig in och tände eld på flera ställen i butiken på Motala väster. Skadorna blev omfattande, både på fastighet, inredning och varor.

Mannen, som greps på platsen, sitter häktad sedan den 31 mars. Under tiden har Rättsmedicinalverket, på uppdrag av Linköpings tingsrätt, gjort en så kallad paragraf 7-utredning, eller en liten sinnesundersökning.

Den är nu klar och enligt utlåtandet kan det misstänkas att Motalabon led av en allvarlig psykisk störning både under gärningen och vid undersökningen. RMV föreslår därför att han ska genomgå en stor rättspsykiatrisk undersökning för att avgöra om han kan dömas till fängelse eller rättpsykiatrisk vård vid en fällande dom.

På torsdagen beviljades kammaråklagare Mats Gyllensten förlängd åtalstid, någonting som försvaret gick med på utan att en omhäktningsförhandling behövde hållas. Nytt datum för att väcka åtal är den 28 april, meddelar Linköpings tingsrätt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om