Många nattliga bränder i länet

På lördagskvällen och natten mot söndagen inträffade en mängd bränder runt om i länet.

Motala2013-05-19 02:31

På fredagskvällen, vid 20.45-tiden, larmades räddningstjänsten till en containerbrand i Hällestad. Bara en kvart senare anlades en brand på Pryssgårdsvägen i Norrköping, där någon tänt eld på ett bildäck vid Lövkojans förskola. Vid 23.30-tiden var det dags igen när det brann i ett fristående soprum på Björkliden i Linköping.

En kvart in på det nya dygnet larmades räddningstjänsten till Glyttingebadet i Linköping, vars entrébyggnad stod i lågor. En kvart senare gick larmet om en brinnande personbil i närheten av Bergsrondellen i Linköping. Nästan samtidgt rapporterades om en brand i ett sopkärl vid parkeringshuset Spiran i Norrköping.

Försök till mordbrand

Vid 02-tiden natten mot söndagen inträffade ytterligare en bilbrand, denna gång på Danmarksgatan i Linköping. När räddningstjänsten anlände var personbilen helt övertänd.

Polisen misstänker att bränderna har anlagts, varför anmälningar om skadegörelse genom brand har upprättats. Branden vid Lövkojans förskola i Norrköping rubriceras dock som försök till mordbrand.

- Det kunde ha gått tokigt om de inte släckt branden i tid, konstaterar Gunilla Broman, länsvakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om