"Jag tror inte jag tänkte någonting, just då hade jag en dålig period", säger mannen i 30-årsåldern i ett förhör som polisen höll med honom på polisstationen i slutet av mars i år.
Förhöret finns i förundersökningen som ligger till grund för åtalet där han och en Motalakvinna i samma ålder är misstänkta för penningtvätt.
Mannen, som bor i Vimmerby, fick en insättning på 65 000 kronor på sitt konto som han lånat ut till en för honom mer eller mindre okänd person via Snapchat. Men det var inte den okände som satte in pengarna. Det var en man i Skåne som trodde han betalade för en husvagn han köpt på annons av en man i Ulricehamn.
Samma dag swishade Vimmerbybon vidare 13 000 kronor till kvinnan i Motala på uppdrag av "Snapchat-mannen" som anvisat Vimmerbybon att skriva "Köp av Iphone" som meddelande.
För besväret att låna ut kontot och swisha pengar vidare fick Vimmerbybon tio procent, 6 500 kronor.
"Jag tänkte att det var ju en bra slant. Han frågade faktiskt om han fick låna även mitt bank-id men det nekade jag honom till", säger 30-åringen i förhöret med polisen.
Motalakvinnan säger sig inte minnas mycket alls från perioden, då hon befann sig i en "smutsig och infekterad" skilsmässa under perioden.
"Jag har fortfarande minnesluckor från den tiden", säger hon i förhör.
Enligt polisens utredning har en husvagn sålts flera gånger trots att den rätta ägaren försökt få bort annonsen. Säljaren, som troligen är identisk med "Snapchat-mannen", har kopierat annonsen och sen använt materialet om igen flera gånger i nya annonser, men med nytt telefonnummer och nya lånade bankkonton varje gång. Polisen misstänker att han på det sättet sålt vagnen minst tre gånger till köpare som trots dubbelkollar satt in pengar på de konton säljaren anvisat.
Han erkänner sin del i penningtvätten och inser att det inte var något särskilt lyckat drag. Han är helt med på att de beslagtagna cirka 50 000 kronorna från hans frysta konto går tillbaka till den lurade husvagnsköparen i Skåne.
Om köparen även kan få tillbaka de 13 000 Vimmerbybon swishade till Motala är ovisst. Kvinnan säger att hon tagit ut pengarna och inte har dem kvar. Om hon vet mer om vem "Snapchat-mannen" är ger utredningen inget svar på. Hon nekar till brott.