Det är efter en inspektion av Motala kommuns miljö- och hälsoskyddsenhet som det konstateras att köket på Restaurang Nostalgi i Motala är för litet. I alla fall till storleken på den verksamhet som nu bedrivs.
Därför måste Nostalgi skicka in en åtgärdsplan för lokalerna till kommunen. Antingen ska det beskrivas hur och när de tänker bygga ut köket eller hur de ska begränsa verksamheten.
Conny Gustafsson, kökschef på Restaurang Nostalgi, förklarar att det här inte kommer som någon nyhet för Nostalgi. En utbyggnad av köket är redan på gång.
– Vi har en ritning färdig för en ombyggnation, så det är en utbyggnad på gång. Planen var att det skulle stå färdigt i slutet på januari. Men när vi lämnar in den här ritningen till miljö- och hälsa så får vi ju se hur de ser på det tidsperspektivet. Men annars så var det planerat till januari med en annan större utbyggnad som kommer ske av hela restaurangdelen också, säger Conny Gustafsson.
Restaurang Nostalgi fick även anmärkningar på ett flertal andra punkter. Bland annat att lokalerna generellt behövde städas och att färdiga rätter ställdes in i kylen över natten utan att temperaturkontroll gjordes. Dessutom var skyddet för mat som stod i frysen i vissa fall otillräckligt. Ombesiktning av verksamheten sker i dagarna och bristerna ska nu vara åtgärdade.
– Ja, det hoppas jag verkligen. Det är bara att acceptera deras protokoll, att det är på det sättet. Det är inte mycket att säga om det, menar Conny Gustafsson.