Hotellet har fått en ny chef

Sedan första januari 2017 är han på plats, Bosse Möller, ny hotellchef på Hotell Nostalgi.

Hotell Nostalgis reception är numera flyttad till Motormuséet.

Hotell Nostalgis reception är numera flyttad till Motormuséet.

Foto: Anders Törnström

Motala2017-02-24 10:00

Han är definitivt mer "Bosse" än bara "Bo".

– Det är bara min mamma som kallar mig för Bo, säger Bosse Möller, hotellchef på Hotell Nostalgi sedan första januari 2017.

Vad mer? Född i Falkenberg 1955. Bor för närvarande i Kungshamn, veckopendlar. Kontaktades av Jan Ove Boll i oktober 2016. Kom upp några gånger, såg sig omkring. Pratade med folk. Bestämde sig.

Din bakgrund?

– Jag började på Grand Hotell hemma i Falkenberg, 1971. Jobbade till att börja med i köket och sedan vidare. När jag var klar var jag servitör. Min grundutbildning är som kock men jag har nog arbetat på alla positioner.

Sedan blev det Billingehus i Skövde. (Billingehus är en hotell- och konferensanläggning på berget Billingen i Skövde). Där var Bosse Möller hovmästare till slutet på 1970-talet.

– Sedan köpte jag och två kompanjoner, stadshotellet i Lidköping och arbetade med det mellan 1981 - 88. Det var då jag klev in i rollen som egenföretagare.

Han öppnade sedan restaurang i Falköping 1989 och fick i den vevan idén att bygga hotell på orten. Han hade kastat blickar på lokaler som tidigare varit folktandvård. 1993 började bygget. 50 rum med totalt 100 bäddar.

– Folk skydde det som pesten för det luktade ju tandläkare där, säger Bosse.

Men mer som ett skämt för han drev den rörelsen i 21 år och med framgång. Så det är helt klart att Bosse Möller är en entreprenör.

– Ja, jag gillar att bygga upp saker.

Efter den vändan tänkte han varva ner lite. Men så ringde Jan Ove Boll i oktober 2016.

– Jag hade tänkt att trappa ner och få tid med barn och barnbarn. Så jag satt mig i soffan efter att ha arbetat väldigt intensivt i flera år. Men min fru blev lite orolig för mig. Han fortsätter:

– Jag hade varit i Motala en gång tidigare och ätit glass i det gula huset i hamnen. Det var nog på en resa till Kolmården som vi stannade till här. Det var ungefär mitt minne av Motala. Men jag blev begeistrad när jag kom hit igen och såg allt; hamnen, Motormuséet. Jag lyssnade med folk och insåg att det fanns en stor potential här.

En sak som Bosse tog itu med omedelbart var att flytta receptionen till Motormuséet.

– Nu har vi också öppnat upp på Hotell Nostalgi Centrum, Kungsgatan. Vi öppnade den 20 februari i år. 36 rum. Ett fantastiskt ställe som jag blev imponerad av när jag såg det för första gången, säger han.

– Nu ska vi marknadsföra det här ordentligt. Jag har goda kontakter vad det gäller bokningskanaler och det finns en del att göra där. Till exempel England och Tyskland. Motormuséet är ju ett av Skandinaviens mest besökta motormuseum och det ska vi berätta för dessa två motorintresserade länder. Turistnäringen är den näring som växer mest i Sverige.

Du veckopendlar nu - hur länge till?

– Tills jag flyttar hit. Men det fungerar bra hittills. Jag har ett eget företag och jag jobbar nu på konsultbasis. Jag har ett uppdrag här.

Med sin bakgrund har Bosse Möller en klar vision om vad som gör ett företag i den bransch han är i, framgångsrikt.

– Personal. Det är den viktigaste resursen. Man ska arbeta i den andan att allt går att fixa. Ingenting är omöjligt. Vi ska vara som ambassadörer för vår stad. Vi ska vara stolta över det, vad vi kan och det vi inte kan det får vi lära oss. Han fortsätter:

– När jag kom hit och träffade folk blev jag överraskad över att personalen var så positiv. Det är en stor tillgång för Motala.

Så du tror på det här?

– Annars skulle jag aldrig vara här.

Bosse Möller

Familj: Fru och en dotter plus ett barnbarn.

Intressen: Är idrottsnörd. Har en gång blivit vald till Årets Supporter, Halmstads BK.

Jag har sett Zlatan i alla klubbar han spelat i, så det blir mycket fotboll.

Villa Lidköping i bandy och i hockey är det Brynäs som gäller.

Gillar annars att fiska. Har båt i Kungshamn.

Stort intresse är matlagning. Att laborera i köket och hitta på egna rätter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om