Hon köpte sin arbetsplats

Sandra Lenér har tagit över restaurang Snäckan i Motala. "Jag köpte min arbetsplats", säger den nyblivne egenföretagaren.

Sandra Lenér är noga med att all mat tillagas från grunden.

Sandra Lenér är noga med att all mat tillagas från grunden.

Foto: Anders Törnström

Motala2016-08-16 17:01

Husmanskost med de bästa råvarorna.

Det är så Snäckan framställer den lunchmeny som restaurangen erbjuder sina kunder.

Sandra Lenér intygar att det verkligen är på det viset.

– Vi jobbar inte med några halvfabrikat, utan all mat tillagas från grunden. Det är viktigt för oss och våra gäster.

Hon arbetade som anställd på restaurangen i sju år och delade då ansvaret för verksamheten i köket, serveringen och inköp med den förre ägaren.

Första juli i år köpte hon aktiebolaget.

– Han som hade det tidigare ville sälja och då greppade jag tillfället. Jag och min man, Thomas, är nu delägare, men han driver ett eget bolag i transportbranschen och har fullt upp med det.

Sandra Lenér ser stora fördelar med att vara egen företagare mot att vara anställd.

– Nu bestämmer jag allting själv och även om det är ett stort ansvar känner jag att beslutet var det rätta. Det känns oerhört spännande att stå på egna ben och försöka utveckla restaurangen. Jag brukar säga att vi fixar husmanskost med lite finess och målsättningen är förstås att utöka och få fler att komma hit.

Varje dag tillagas mellan 100 och 150 luncher.

Fredagar stiger antalet till bortåt 180.

– Det är extra festligt på fredagar med dessert och det lockar såklart.

Sandra Lenér har en anställd på halvtid och inom kort ansluter ytterligare en person på ungefär lika många timmar.

– Det är mycket jobb, men att arbeta åt sig själv känns som en härlig utmaning, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om