Så går det för nya restaurangen

Inne i O´Learys gamla lokaler renoveras det för fullt. Till sommaren öppnar Brasserie Kanalparken.

Det händer mycket inne i lokalen på Platensgatan i Motala. Just nu slipas golvet.

Det händer mycket inne i lokalen på Platensgatan i Motala. Just nu slipas golvet.

Foto: Victor Berlin

Motala2022-04-23 10:00

– Det går framåt, sakta men säkert, säger Kevork Hanna, som startar den nya restaurangen.

Han berättar dock att den ursprungliga tidsplanen inte hållit. Nu siktar han på att öppna innan sommaren – inte i slutet av april som han trodde tidigare.

– Det har inte gått som jag tänkt mig med leveranser, det har dragit ut på tiden. Men vi kör på, jag vill inte stressa fram någonting. 

undefined
Det händer mycket inne i lokalen på Platensgatan i Motala. Just nu slipas golvet.

En hel del har gjorts om inne i lokalen. Den största förändringen är nog att övervåningen inte kommer att vara del av restaurangen. Kevork berättar att det senare ska bli lägenheter på våningen över – trappan upp har tagits bort.

– Det krävs otroligt mycket utifrån brandsäkerhetssynpunkt, det måste isoleras ordentligt så det skyddar mot lägenheterna. Det tar mycket tid.

– Vi har gjort om hela taket, kollat över ventilationen, brandmålat väggar och tak, och så vidare. Matsalen har varit stort jobb, det är inte klart än. 

Restaurangen kommer att delas upp i två delar. Ena delen blir klassisk matsal med klassiska rätter, som Kevork ska sätta sin egen prägel på. Den andra delen beskriver han som lite mer ungdomlig.

– Det blir lite mer bar, snacks och streetfood. Lite mer QR-kod. Är man ung ska man kunna äta här, vill man komma med sin fru ska man kunna äta här.

För tillfället pendlar Kevork mellan jobbet och familjen i Stockholm, och renoveringen i Motala. Som tur är har han sin fru och bror till hjälp.

– Jag är tacksam att de hjälper mig väldigt mycket. Så småningom ska familjen flytta ner hit. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!