Det är frågor som medlemmar i Hemvärnet får ställa sig när man med kort varsel samlar in plutonen för en larmövning. Alltså en slags övning där man får sätta gruppens kunskaper på prov och se hur uppslutningen blir.
– Vi övar och tränar hemma för att bli duktiga på det vi ska göra, precis som ett fotbollslag. Men sen kanske man vill spela övningsmatch innan det blir riktig match, och det här är vår övningmatch, säger Tobias Delahunt, kompanichef, som även understryker att man helst inte vill ha en "match", men att man måste vara förberedd.
Vid Motala kommuns renings- och vattenverk i Karshult står soldater uppradade vid infarten. Samtalen med de som kommer mot dem görs på behörigt avstånd samt att namnen och de bilar som passerar noteras på papper.
– Idag så testas personalen som här på de praktiska moment som berör den typen av tjänstgöring som vi har. Man försöker ligga så nära verkligheten som möjligt hela tiden, säger Tobias Delahunt.
Uppdraget går i stort ut på att det finns en hotbild mot vattenverket som i övningen är ett skyddsobjekt. Genom ett skådespel utsätts soldaterna för olika situationer. Det kan vara allt ifrån att någon som uppger sig vara från kommunen vill komma in med en bil på området, till vanliga medborgare som nyfiket undrar vad som händer.
– I spelet händer en del moment där vi testar personalen. Där de får en möjlighet att sätta sin utbildningsnivå och reflektera på vad de behöver öva mer på.
Oscar, som varit hemvärnssoldat sedan 2017, tänkte redan när han gjorde lumpen att han skulle gå med i Hemvärnet.
– Jag ville göra det jag kunde bidra med. Det är en väldigt målinriktad och viktig verksamhet. Vi är här för att lösa en uppgift, det är bara därför vi är här.
Vad tänkte du när det ringde i morse?
– Att mina svärföräldrar inte kommer bli glada, skrattar han.
– För mig är det här viktigt att vara med på en sån här grej, så det skulle krävas mycket mer än att det är obekvämt för att jag inte skulle göra det. Det är mer än en hobby, jag tar det här på allvar.
Björn Grybäck Ernestad har också varit med i Hemvärnet i flera år.
– Jag arbetar normalt sett inom räddningstjänsten, men bara förebyggande. Så jag har känt att jag ville kunna göra något som gör skillnad på plats.
Utöver känslan av att vilja bidra till samhället, så ville Björn hitta ett sammanhang när han var helt ny i Linköping.
– Alla har sitt privatliv, men så träffas man här och gör något gemensamt tillsammans. Personerna här är vettiga, och det är kul.