Kafévärlden får snart ett tillskott i den sydvästfranska hamnstaden. Under vårkanten öppnar Suzzi, ett svenskt fik som ska drivas av Arvid Axelsson och flickvännen Margaux Frances.
– Vi tänker bygga vårt koncept runt smörgåsen. Jag vill även sälja in raggmunken, Östergötlands landskapsrätt, som en sexig maträtt, säger Arvid.
Sill, lax och annat från den svenska matkulturen kommer också att finnas på den dagliga brunchmenyn.
Och så blir det sött fikabröd, förstås.
– Vår vision är att folk ska prata om Suzzi, vår brunch och våra kanelbullar, säger 30-åringen.
Kafénamnet är en hyllning till mamma Suzan Axelsson, som avled i cancer för snart tio år sedan. Under sina sista år i livet arbetade hon på olika Motalaskolor och var omtyckt av många.
Kampen mot sjukdomen ligger paret varmt om hjärtat och de vill därför lägga en välgörenhetsaspekt till verksamheten.
– Kanske gör vi så att det går en krona per kanelbulle till någon organisation inom cancerforskning. Vi vill inte bara tjäna pengar utan också göra någonting bra för samhället.
Arvid har bott i Frankrike i snart tre år och jobbat i hotell- och restaurangbranschen. Vid årsskiftet sade han upp sig för att satsa fullt ut på det egna företaget. Även Margaux, som studerat internationell handel och marknadsföring, har sagt upp sig från sitt jobb för att kunna förverkliga parets kaféplaner.
Förberedelserna pågår nu för fullt. Lokalen, 50 kvadratmeter med terass i centrala Bordeaux, ska renoveras och inredas i skandinavisk stil.
– Vi är verkligen jättetaggade och hoppas kunna öppna i början av mars, säger Arvid.