Öppnar ny pizzeria: "Det är hård konkurrens"

Yedibel Solmaz öppnar ny pizzeria i Motala trots att han egentligen inte hade planer på att starta en ny.

Yedibela Solmaz öppnade i veckan upp pizzerian Maestro.

Yedibela Solmaz öppnade i veckan upp pizzerian Maestro.

Foto: Wilma Franzén

Motala2022-02-04 16:00

Under tisdagen öppnade Yedibel Solmaz dörrarna för sin nya pizzeria, Maestro Pizzeria, som ligger vid gamla busscentralen i Motala. Han hade egentligen inte tänkt att starta en verksamhet till efter att han sålde den tidigare restaurangen för två år sedan i Charlottenborgs centrum. Men under pandemin ändrade han sig.

– Under corona så började jag tänka lite annorlunda. Jag låg hemma och började tänka på att starta ett nytt företag. Jobba några år till medan man fortfarande kan, berättar Yedibela Solmaz.

Yedibel Solmaz kommer ursprungligen från Kurdistan och kom till Sverige 1990. Han började inte långt efter det arbeta som pizzabagare. Sedan dess har han ägt sju pizzerior på olika orter, bland annat den tidigare nämnda i Charlottenborg. Han har även varit anställd på andra pizzerior i Motala.

När det gäller konkurrensen känner han sig orolig för bland annat hemkörning.

– Alla har hemkörning och det kräver mycket arbete. Det är hård konkurrens, men jag tror jag kommer klara det, säger han.

Solmaz tycker att det har blivit svårare att rekrytera personal i Motala.

– Det är svårt att hitta rätt personal. Det finns ingen som kan göra allt. Vilket är ett problem när vi gör allting från början – degen, såsen, allt möjligt.

På grund av detta kommer restaurangen börja med några få anställda.

– När det är lite personal och folk väntar på sin mat är det inte roligt. Men vi måste vara försiktiga i början tills vi hittar rätt personal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!