Till vardags är han hem- och konsumentkunskapslärare på Skolgårda. Hobbyn har han också haft i köket de senaste åren. Men inte längre. Nu har Motalabon Patrik Fors ölbryggeri på riktigt, om än i liten skala.
– Det är inte ett mikrobryggeri det här, det är nog snarare nano tror jag, säger han och skrattar när han visar in i sina lokaler i det gamla ställverket vid kraftverksdammen.
Här har Patrik Fors lagt otaliga timmar på att bygga om och inreda för öltillverkning. Sedan ett par månader tillbaka har han kommit igång med bryggandet och nu har han byggt upp ett lager med flasköl i kylrummet.
– Vi får se hur mycket det går åt och hur stort intresset är, berättar Patrik Fors.
För tillfället gör Fors Bryggeri fyra olika ölsorter. En pilsner, en american pale ale, en indian pale ale och en brown ale. Alla är benämnda efter lokala platser – Varamon, Brunnsvik, Borenshult och Ekenäs.
– Vi har Varamon, det är ju favorithänget i stan. En kall pilsner vill man ju dricka där. Sedan Brunnsvik, där är jag bosatt. Borenshult är också ett typiskt landmärke för stan och Ekenäs, ja det är ju där vi är nu, förklarar Patrik.
Från start till mål tar det ungefär tre veckor innan ölen är färdig att dricka. Det tar tid att driva ölbryggeri vid sidan om lärarjobbet och några direkta vinstpengar genererar inte den småskaliga verksamheten.
– Det är ingenting man blir rik på, det ska gudarna veta. Det är ett nollsummespel. Men jag har ett eget bryggeri, det är kul. Jag har sagt att jag ska testa i två år, sedan får man väl se hur det går. Om man ska fortsätta i liten skala eller expandera.