Han är ny kökschef på restaurang Nostalgi

Conny Gustafsson är ny kökschef på restaurang Nostalgi. Han kommer närmast från en tjänst som kökschef på Golden Hits i Stockholm.

Conny Gustafsson menar att man måste hitta tillbaka till grunderna i matlagningskonsten.

Conny Gustafsson menar att man måste hitta tillbaka till grunderna i matlagningskonsten.

Foto: Pelle Johansson

Motala2015-09-30 06:59

Tillbaka till rötterna.

Det är så Conny Gustafsson ser på flytten från kungliga huvudstaden till Motala.

Det var i hemstaden Motala som det hela startade för väldigt många år sedan då Conny, som nyutbildad kock, började jobba på restaurang Baltzar.

Därefter fylldes meritlistan på med en hel drös olika anställningar.

Operakällaren, Riche och Stallmästaregården i Stockholm, där stjärnkocken Werner Vögeli blev hans mentor.

– Jösses vad jag fick lära mig massor. Han var en riktig mästare, säger Conny Gustafsson som 2004 återvände till Motala för att ta över Vättershall i Varamon.

2006 startade han restaurang Banken och gjorde ett år senare ett längre inhopp på Medevi Brunns värdshus.

2011 lockade Stockholm igen med jobb som köksmästare på Operabaren (tillhör Operakällaren), Stallmästaregården och kökschef på Golden Hits.

– Att få jobba på Operakällaren är nog bland det finaste man kan vara med om i den här branschen, säger Conny som den här veckan kliver in som ny kökschef på restaurang Nostalgi i Motala.

Hemlängtan och ett brinnande intresse för ett koncept som han tror väldigt mycket på, var det som fick honom att bryta upp tillvaron i Stockholm.

– Vi måste hitta tillbaka till grunderna i matlagningskonsten och inte hålla på med fejket och alla halvfabrikat som svämmar över branschen. Vi kommer i alla fall att fokusera på äkta råvaror, det kan jag lova avslutar kökschefen som återvänt till barndomsstaden - en andra gång.

Conny Gustafsson

Ålder: 48 år.

Bor, Svedmyra, Enskede, Stockholm. Snart i Motala.

Familj: Tre barn, Daniel, Paulo-Bettini och Signe-Tillsch.

Aktuell som: Ny kökschef på restaurang Nostalgi.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om