Hamnparkeringen öppen – staden återställd

Staden börjar bli sig lik igen efter Vätternrundan och hela cykelveckan. Gator och parkeringar är åter öppna, sist ut var Hamnparkeringen.

Hamnparkeringen Motala

Hamnparkeringen Motala

Foto: Lillian Andersson

Motala2024-06-20 16:00

– Det har gått lite snabbare än vanligt men överlag har det följt tidsplanen. Det är standardprocedur och det är bara att kopiera år från år, säger Max Lundgren, projektledare arrangemang, om rivningen.

Det innebär att allt som är Vätternrundans ansvar är nedtaget och bortforslat. Både inne i stan och ute i depåerna.

– Det sista var på Hamnparkeringen, så nästa vecka ska vi checka av med kommunen så att gräsdelen är okej också.

Några bekymmer vid rivningen?

– Nej inte mer än vad som händer under ett event, säger han men pekar inte på något speciellt.

– Så nu kan alla fira midsommar som vanligt.

Från kommunen svarar Hugo Andersson, enhetschef gata park, via mejl att alla avspärrningar är borta och att det varit relativt lugnt när det gäller eventuella klagomål på parkeringar och vägavspärrningarna.

Att cykelveckan påverkar stan på olika sätt är helt naturligt men att det skulle förekomma något gnissel från näringslivet upplever inte Oskar Sundblad, Vätternrundans vd.

– Jag tycker att vi har en bra dialog, säger han och tillägger att de försöker jobba dynamiskt för att få så lite störningar som möjligt.

Han berättar att enligt beräkningar kommer cirka 100 000 personer, som inte bor eller jobbar i Motala, till stan och av dem är cirka 25 procent från utlandet. Vilket bland annat innebär en rörelse i stan som även kommer butiker och restauranger till del på ett positivt sätt menar han.

– Jag är otroligt stolt över att Vätternrundan kan få Motala att blomma upp, säger han.

Karta: Hamnkrogen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!