Frikyrkorna samsas i pÄskspel

Ett stort pÄskspel om Jesus sista tre dagar i livet. Det blir det i Equmeniakyrkan i Motala pÄ pÄskdagen. Under lördagen var det genrep.

Musik. Patrik Karlsson och Torbjörn Estgren hÄller koll pÄ musiken.

Musik. Patrik Karlsson och Torbjörn Estgren hÄller koll pÄ musiken.

Foto: Pontus Persson

Motala2016-03-19 21:15

Det Àr körsÄng, solister, dansgrupper och teater om vartannat nÀr Equmeniakyrkan i Motala sÀtter upp pÄskmusikalen Hammarslagen. PÄ lördagen var det genrep inför förestÀllningen som handlar om Jesus sista tre dagar i livet.

– Nu har vi haft uppehĂ„ll med pĂ„skspel ett par Ă„r. Men det har efterfrĂ„gats nĂ„got liknande, det har funnits ett sug just med anledning av pĂ„sken. Det Ă€r ett bra sĂ€tt att fĂ„ ihop de olika grupperna vi har i kyrkan, sĂ€ger Eva Joelsson, pastor och förestĂ„ndare för Equmeniakyrkan.

Allt frÄn riktiga veteraner till smÄ barn Àr med i musikalen. Deltagarna kommer dock inte bara frÄn Equmeniakyrkan utan Àven frÄn andra frikyrkor. Som till exempel David Bergfors. Han tillhör Pingstförsamlingen och har fÄtt den minst sagt centrala rollen att spela Jesus.

– Det hĂ€r Ă€r faktiskt ingen större utmaning. Jag spelade Jesus nĂ€r vi körde pĂ„skspelet "The Triumph" i Folkets hus ocksĂ„, dĂ€r var det en lite större utmaning. Som skĂ„despelare Ă€r mina uppgifter inte sĂ„ stora hĂ€r eftersom vi har en berĂ€ttarröst som sĂ€ger det mesta, förklarar David Bergfors innan han tillĂ€gger:

– Men Jesus Ă€r ju en stor och viktig person att gestalta. SĂ„ man fĂ„r ta det med andakt, sĂ„ att sĂ€ga. DĂ€rför blir det en liten utmaning Ă€ndĂ„.

Eva Joelsson tycker att det Àr bra att medlemmar frÄn olika församlingar samarbetar för att fÄ ihop en musikal.

– Det Ă€r kul att vi kan jobba tillsammans. FörestĂ€llningen hĂ„ller pĂ„ i drygt en timme och gĂ„r pĂ„ pĂ„skdagens kvĂ€ll med fri entrĂ©, berĂ€ttar Eva Joelsson.

Törnekrona. Det fÄr Jesus, gestaltad av David Bergfors, som bekant bÀra en.
Törnekrona. Det fÄr Jesus, gestaltad av David Bergfors, som bekant bÀra en.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om