Matvagnarna är på plats i Varamon

Mat och fika, kallt och varmt att dricka och mer. Nu har "foodtrucksen" vid Varamon dragit igång och fint väder resten av sommaren är önskan.

Att familjen Schaub skulle köra sin matvagn till Varamon och Lindgårdens parkering var självklart.

Att familjen Schaub skulle köra sin matvagn till Varamon och Lindgårdens parkering var självklart.

Foto: Lillian Andersson

Motala2021-07-15 16:00

På Lindgårdens parkering har kommunens test att ge plats för foodtrucks dragit igång. Totalt är det fyra platser för matvagnar. Tre är bokade och just på onsdagen var det en till som var på plats för lite försök.

– Jag var här förra året och sa då att ska det gå så måste vagnarna vara så nära stranden som möjligt, säger Des Del Frate och tycker att det har blivit bra. 

Fernand Oosterhuis håller med men säger samtidigt att stranden är lång och det gäller att folk hittar.

– Vi har stått här i två veckor och det kommer en del. Men många parkerar längre upp och går ner till stranden på ett annat håll, säger han men tror ändå att ju fler som kommer på att vagnarna finns desto mer snurr blir det.

Familjen Schaub är vana att servera sin currydoftande mat från bilen. Pappa Anton berättar att de egentligen har andra jobb men kör sin foodtruck av speciella skäl.

– Det är ett familjeprojekt för att vi ska få ihop pengar till en Indienresa, säger han.

Han berättar att de varit i Mjölby, Vadstena och även funnits på torget i Motala tidigare. 

– Och det var när vi var där som vi hade kontakt med kommunen och fick veta att de skulle ha de här platserna här i Varamon i sommar. Det var självklart att vi ville vara här.

Vädret är en viktig del för att kunderna ska dyka upp, därom är det inget tvivel konstaterar de.

– Man tittar ut på morgonen och kollar upp. Idag var det fint så idag är vi här, säger Anton Schaub.

– Ja, man har öppet när det är fint väder, säger Des Del Frate som också berättar att han har solceller på vagntaket så solen behövs på mer än ett sätt.

De tycker att det är roligt att kommunen gjort plats för flera vagnar. Det blir ett sätt att komplettera varandra med olika mat, olika specialiteter.

– Det är perfekt. Lite mat, lite fika, lite glass, lite av allt, säger Anton Shaub och tillägger att det är så roligt att möta gamla kollegor, grannar och andra som hittar ner till stranden och matvagnarna.

Pandemin har haft en bra inverkan på just foodtrucks tror de, många vill hämta sin mat och äta lite för sig själva. 

– Sen är det så roligt att det blir lite personligt när man möter kunderna, säger Camilla Shaub 

– Varamon är en av de finaste stränderna vi har i landet så det är självklart att vi ska vara här, säger Fernand Oosterhuis samtidigt som han rör ihop en ny deg för sina sydamerikanska specialiteter till kunder som står och väntar.

Karta: Varamon
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!