Familjeföretaget känner inget behov av att växa just nu

Företaget Skorstensfolket i Östergötland AB grundades 55 år sedan. Nu har sonen tagit över. Verksamheten rullar på, men de vill inte expandera: "Vill inte ha för många anställda som man sen inte har jobb till", säger Anders Nilsson.

Anders Nilsson på Skorstensfolket i Östergötland AB.

Anders Nilsson på Skorstensfolket i Östergötland AB.

Foto: Austeja Banyte

Motala2024-06-02 16:00

Anders Nilsson tog över efter sin pappa och har nu drivit verksamheten i 38 år. Han berättar att de håller på med installation, reparation och försäljning av braskaminer och skorstenar. 

Varför finns ni just på Agneshögsområdet?

– Vi hittade en lokal som passar vår verksamhet. Vi trivs bra här: bra parkering, bra för att lasta och smidigt att ta emot gods.

Lokalen är uppdelad i två delar; butik och verkstad. Anders berättar att en sådan specialbutik inte kan ligga inne i stan, då det behövs mycket utrymme. Dessutom är det positivt att det rör sig mycket folk i området. 

I våra kortintervjuer med företag i Agneshög fick de två slumpvisa frågor genom att ange två siffror mellan 1-20.

Det finns många företag i området, är det lätt eller svårt för kunder och leverantörer att hitta hit?

– De har väldigt lätt att hitta hit skulle jag säga. Vi står med på informationstavlan, så det är inga problem.

Vill du att företaget ska växa?

– Nej, det är lagom nu. Vi jobbar i arbetslag och om vi ska utöka nu så blir allt så mycket större. Då måste man ha en till bil och fler projekt.

Just nu har företaget sex anställda. 

– Eftersom konjunkturen går upp och ner, vill man inte ha för många anställda som man sen inte har jobb till. Kunderna får helt enkelt vänta tills att vi har tid, säger Anders. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!