1. Berätta vad du gör.
– Jag talar om sex och samlevnad i skolor och på ungdomsmottagningar, varvat med att vara kurator för krisande par. Jag började som grovsmed för länge sedan men utbildade mig till socionom. Nu är jag anställd av Motala och Linköpings kommuner och Region Östergötland. Ibland är jag nere i Kisa också. Det är ett jädrans flängande, jag åker båge mellan jobben, och jag är ordförande i RFSU Östergötland.
2. Varför är det viktigt det du gör?
– Därför att sex är på något vis allting. Och hur vi lever med varandra.
3. Hur ser du på sexualiseringen av det offentliga rummet, i reklamen och överallt?
– Den är för jävlig! Klädfirmor och andra utnyttjar sex för att sälja och det drabbar alltför unga. Barn ska vara barn, småtjejer ska fan inte ha behå. Sexualiseringen smyger sig på oss och påverkan är så stark; främst tjejer är missnöjda med sina kroppar.
4. Är du feminist?
– Ja! Jag är uppfostrad av fyra döttrar och en fru, skrattar Anders Dahl och visar raskt upp sin illrosa kalender och ett minst lika rosa mobilfodral.
5. Hur är RFSU:s roll i dag?
– I dag har RFSU 5 000-6 000 medlemmar. På 50-talet var det tio gånger så många. I dag är RFSU:s roll nog starkast som bolag och som säljare av kondomer, sexleksaker och sådant, och det är ju vinst som går tillbaka in i verksamheten.
6. Är det svårare att vara ung i dag, om man jämför med kanske 60-talet?
– Trots informationsflödet, som de flesta unga tar del av, är vilsenheten så stor. Ungdomarna behöver fortfarande någon att prata med om sex, trots allt man tror att dom vet. Killar är helt vilsna kring tjejers sexualitet, och frågorna är evigt desamma: för tidig utlösning, ofrivilliga stånd. Alla, även gamla människor behöver prata öppet om sex. När det gäller till exempel diabetiker så pratas det mycket om hur sjukdomen drabbar fötter och ögon, men sällan om hur den påverkar sexlivet.
7. Är du en bra man?
– Jag frågar min fru ibland. Jag försöker att vara det. Men jag är en person som går på i 150, och det där gör mig ibland intolerant.
8. Hur ser du på fenomenet transsexualitet?
– Det finns ett uttryck: "gender fluid"; flytande könstillhörighet. Allt fler transpersoner syns numera, det är bra. Vi ska vara öppna!
9. Har du någon favoritläsning?
– Deckare. Jag läser Deon Mayers "Tretton timmar", och jag tycker mycket om Lena Anderssons "Egenmäktigt förfarande".
10. Vart skulle du vilja resa?
– Jag har varit på Island men missade Penismuseet, ha ha! Jag vill till japan, är väldigt nyfiken på det landet. Där finns varken, såvitt jag vet, prostatacancer eller bröstcancer. Men den kommer väl dit också, när japaner börjar äta skräpmat.