Dörrarna öppnas för årets stora företagsmässa

Nu är det dags för årets upplaga av Motala Expo. "Vi uppskattar att det blir cirka 6 000 besökare", säger projektledaren Sakis Karagias.

Motala 16 mars 2023 20:00

Mässan arrangeras den 17-18 mars i Vätternrundan arena och i år är det för 14.e gången. På fredagen är det företagsfokus och lördagen bjuder på familjeunderhållning med barnhörna och minibilar.

– Vi har 124 utställare så det är helt fullbokat vilket är superroligt. Vi anser ju att det här är årets viktigaste mötesplats för Motalas näringsliv, säger Sakis Karagias, projektledare på Tillväxt Motala.

Det är en stor bredd av företag bland utställarna.

– Allt ifrån hälsa till industri, säger han och fortsätter:

– Det finns något för alla. Det tycker jag är viktigt.

Nytt för i år är att man har en näringslivsgäst på fredagen. I år är det Henrik Gilstring, vd och koncernchef för Väderstad Group.

– Vi anser att det är viktigt för företagen att få höra deras resa och hur de växlat om i tuffa tider.

Under fredagen koras Årets Motalaföretag och Årets företagare i Motala och prisceremoni hålls.

Förra året fick företagsmässan flyttas till i maj på grund av osäkerheten kring restriktioner kopplade till pandemin. Sakis Karagias berättar att man tillfrågat företagarna och utifrån deras synpunkter flyttat tillbaka till mars.

– Det är en uppskattad mässa som många vill besöka och ställa ut på. Förhoppningsvis blir det lite fler besökare i år. Vi uppskattar att det blir cirka 6 000 besökare, säger han.

Årets gäst under lördagen är deckarförfattaren Emelie Schepp och den dagen intervjuas även de som utsetts till årets företag och årets företagare under fredagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa