"Det finns alltid folk som vill jobba"

Så tänker Facebookanvändare om att många centrumhandlare i Motala väljer att hålla stängt på söndagar.

Foto: Christine Olsson/TT

Motala2017-06-20 20:00

Kommentarerna duggar tätt på Motala Vadstena Tidnings Facebooksida, mer specifikt på en viss artikel. Några anser att personalen förtjänar den lediga dagen, några menar att Motalaborna ändå inte handlar tillräckligt mycket lokalt. Majoriteten delar dock samma budskap: Öppna upp!

Här följer ett urval av de kommentarer som kommit in. Eventuella grammatiska ändring kan ha gjorts.

Fredrik skriver om att behöva hjälpa turister att hitta livsmedelsbutiker:

"Det är ofta man blivit stoppad av turister som letar efter en vanlig jävla livsmedelsbutik där man får peka på något långt utanför centrum då den enda butiken i centrum har otroligt udda öppettider".

Och John fortsätt i samma tankebanor:

"Har alltid tänkt på det. Motala, söndagar och lördagar efter kl 15 (eller varför inte vardagar efter kl 18.30) - inte ens ett satans fik öppet! Det är ju dom tidpunkterna folk har tid att göra av med pengarna! Klart att centrum är totalt avfolkat då det inte finns en olåst dörr när vanligt folk är lediga".

Stigge tar turisternas parti:

"Motala har väl aldrig varit något shoppingmecka dit man vallfärdar för att shoppa. Som turist skulle vilja se att det fanns öppna affärer på söndagar. Som ortsbo kan det ju ses som en upplevelse att kanske åka till Linköping eller A6 och shoppa".

Likaså gör Camilla:

"Ja åtminstone under sommarperioderna Maj-September då det kommer mycket turister. Men gärna hela året också då många jobbar hela veckan och är lediga bara lördag-söndag".

Men alla är inte för att öppna upp de röda dagarna. Linda menar att:

"Dom som jobbar i affärerna måste också få ha helg nån gång och vara ledig . Affärerna har ju öppet 6 dagar i veckan så ska man ha nått från stan då har man hela veckan på sig"

Också Kenny ser problem med ännu en arbetsdag:

"Ja för det är ju extremt viktigt att kunna shoppa 7 dagar i veckan. Kul för dom som jobbar som ska få ännu sämre arbetstider".

Alla är dock inte överrens om att det alls är en personalfråga. När Yvonne kommenterar:

"Nej. Man har hela veckorna på sig. Tänker närmast på all personal".

Så svarar Albin med:

"Det finns alltid folk som vill jobba - framförallt söndagar. Att butikerna har stängt på söndagar lär knappast vara personalens vilja".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om