I ett klassrum på skolan, utrustat med spis, står tre sexåringar och bryner köttfärs.
– Vi gör tacos men jag har aldrig ätit det, säger Musa Abuhammed.
Barnen rör runt i stekpannorna medan färsen sakta börjar brännas vid. Men förskollärare Lotta Lindvall är lugn när hon hjälper eleverna tillrätta.
Vid några bord sitter barn koncentrerade och hackar grönsaker till den stundande måltiden.
– Det här är kul, säger Joline Jalméus och berättar också att hon varit med i tidningen en gång tidigare.
– Är man känd när man varit med två gånger? undrar hon glatt.
Både hon och kompisarna i de tre förskoleklasserna ser fram emot festen som förutom tacolunch även kommer att bjuda på glass med tillbehör.
– Vi har gjort det här i väldigt många år, säger förskollärare Lotta Lindvall och berättar om den pedagogiska vinningen och samarbetet. Att barnen får en förståelse för talet 100. Att de får vara med och planera inköpen. Några har fått följa med och handla, andra har burit bord och dukat vilket också innebär viktiga räkenskaper så att alla tallrikar och bestick hamnar på rätt plats.