De firar 50-årsjubileum i Stadsparken

1968 var första året som Lions Club i Motala arrangerade ett officiellt valborgsmässofirande i Stadsparken, Motala. Nu är det dags igen.

Bertil Lindstedt, Lions Club i Motala, hoppas på vackert väder på Valborgsmässoafton.

Bertil Lindstedt, Lions Club i Motala, hoppas på vackert väder på Valborgsmässoafton.

Foto: Anders Törnström

Motala2018-04-27 14:30

Tidigare samarbetade Lions med Motala Manskör. Men då kören lades ner sköter man själva arrangemanget i helt egen regi. Numera är det Motettkören som står för den musikaliska delen. Bertil Lindstedt är sammankallande i Lions Club Motalas valborgskommité.

– Jag har en samordnande funktion kan man säga. För att få ihop de olika delarna. Vi är en grupp på fem stycken som har delat upp det här arbetet.

Lions har samlat in en hel del pengar under åren, där både publiken och sponsorer varit bidragsgivare. Som sedan förmedlats både nationellt och internationellt.

– Ett exempel är att vi har haft ett stort synprojekt, Sight First som det heter. Vilket är ett internationellt projekt. Nämnas bör också att vi tidigare stöttat Barndiabetesfonden.

Vad händer då på Valborgsmässoafton vid 50-årsjubileet?

– Klockan 20.30 går ungdomsorkestern uppifrån gamla busscentralen ner till Stadsparken. Det är uppstarten på det hela. Ner de kommer ner så tänds brasan. Som tidigare år är den placerad ute på en flotte. Sedan blir det sång av Motettkören. Så blir det tal och efter det avslutas det hela med ett fyrverkeri. Under arrangemanget samlar vi även in pengar, på plats. Då använder vi oss även av swish.

Talare vid jubileumsfirandet är Anna Pucar Rimhagen, styrelseordförande för Vätternrundan.

Bertil Lindstedt nämner också att med anledning av 50-årsfirandet kan årets fyrverkeri bli lite extra.

– Historiskt har arrangemanget samlat mycket folk även om det är lite väderberoende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om