Simhall ska byggas på befintlig plats

Turerna har varit många. Men nu är det klart att det ska byggas en ny simhall i Motala. Det på samma plats som simhallen är belägen idag.

Motala simhall kommer även i fortsättningen ligga på samma ställe. Nu ska en förstudie och behovsanalys för att bygga en ny simhall på samma plats nämligen göras.

Motala simhall kommer även i fortsättningen ligga på samma ställe. Nu ska en förstudie och behovsanalys för att bygga en ny simhall på samma plats nämligen göras.

Foto: Andreas Ekström

Motala2024-06-24 18:00

Var ska en ny simhall byggas i Motala? Det är frågan som har diskuterats fram och tillbaka. Men nu ska det tas fram en förstudie och en behovsanalys för ett simhallsbygge på befintlig plats.

– Nu är det beslutat så nu kan vi säga det fullt ut och det var vi överens om. Det var superkul så arbetet ångar på, säger kommunstyrelsens ordförande Mark Henriksson (M).

Att bygga på befintlig plats menar Elias Georges (S) var något som hans parti förespråkade redan innan Lalandias möjliga etablering. Det då de anser att det tillsammans med övriga idrottsanäggningarna i området bildar ett idrottscenter.

– Men vi har också infrastruktur och pendeln som underlättar för våra medborgare men också besökare att ta sig dit. Vi har aldrig varit tveksamma till det men Lalandia kom där och då var det ett nytänk i det, säger Georges.

Frågan om lokaliseringen menar Mark Henriksson inte varit en lätt fråga och att det är något som har diskuterats fram och tillbaka.

– Vi såg ju väldigt många synergier tillsammans med Lalandias etablering. Men nu är det ju skjutit lite framåt vad som kommer hända med det området. Och simhallsbehovet är ju akut och precis som Elias beskriver så finns infrastruktur och sånt på plats. Så jag tror ändå att det här blir riktigt bra, säger Henriksson.

När ska förstudien vara klar?

– Vi har faktiskt inte angett något datum. Jag tänker att projektet ligger budgeterat för 2025 så att så fort som möjligt ska vi försöka komma igång. Men jag kan inte här och nu säga exakt när, säger Henriksson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!