Nedre Borgmästaregatan 10 i Motala har länge varit adressen för den ideella föreningen som stöttar brottsoffer, vittnen och anhöriga med bland annat samtal, rådgivning och myndighetskontakter.
Men medlemmarna vill hjälpa fler – och då krävs det nya grepp.
– Vi känner att vi är ganska anonyma. Därför letar vi efter en lokal med mer centralt läge i Motala där mycket folk rör sig, säger Åke Werner, ordförande i Brottsofferjouren Motala Vadstena.
För att stärka stödet ytterligare sker en sammanslagning med Mjölby brottsofferjour, som även täcker Ödeshög och Boxholm, den 1 januari 2017. För att klara av det kommer en samordnare på 50 procent att anställas.
– Samordnaren är spindeln i nätet som ska stötta våra stödpersoner, förmedla ärenden och vara ute och informera om verksamheten, säger Barbro Leijonmarck Lindberg, som är samordnare på 25 procent under en övergångsperiod.
I dag finns det stora brister i allmänhetens kunskap om Brottsofferjourens verksamhet och möjlighet att hjälpa den som har blivit utsatt för brott. Men även myndigheter kan ha dålig koll.
– Vi har tidigare fått en del ärenden från polisen men tyvärr har det blivit sämre i samband med polisens omorganisation. Så ser det ut i hela landet, säger Åke Werner.
Marknadsföringsinsatser behövs alltså och där kan sammanslagningen till nya Brottsofferjouren Västra Östergötland göra verksamheten starkare.
– Vi vill synas mer. Det gör mig så ont att det finns människor som behöver vår hjälp men som vi inte når, säger Barbro Leijonmarck Lindberg.