Man bortförd i bil – hoppade ut under färden i Motala

Motalabon blev bortförd med bil och attackerad, enligt misstankarna. Tre personer åtalas nu för olaga frihetsberövande, misshandel och olaga hot.

Tre män misstänks ha kört iväg med en Motalabo i en bil och vägrat att släppa av honom. Under färden påstås de ha hotat och misshandlat honom.

Tre män misstänks ha kört iväg med en Motalabo i en bil och vägrat att släppa av honom. Under färden påstås de ha hotat och misshandlat honom.

Foto: Anders Wiklund/TT

Motala2023-02-16 18:00

Bilfärden ägde rum i Motala i november 2021. När mannen i 20-årsåldern kom hem sent på kvällen dök tre personer upp i en bil och bad honom att sätta sig i fordonet. Han klev in frivilligt för att prata med dem – då gasade bilen iväg.

Åklagaren påstår att trion körde iväg med mannen mot hans vilja och sedan vägrade släppa av honom. Under färden misstänks de ha dödshotat och slagit den ofrivillige passageraren flera gånger.

I förhör har mannen uppgett att han bad de misstänkta att stanna och släppa ut honom men att de inte lyssnade. När fordonet körde mot ett ödsligt naturområde och han upplevde att ytterligare bilar anslöt, kastade han sig ut och flydde till fots.

På fråga varför han hoppade ur bilen säger han att det kändes som ett bättre val än att åka dit de är på väg, står det i ett förhör.

Polisen larmades om händelsen samma kväll. De misstänkta, som kan beskrivas som ytligt bekanta med målsägaren, anhölls nästa dag. Under utredningen har alla förnekat brott. I förhör har männen, som är i 20-årsåldern, sagt att syftet med bilfärden var att prata om en tidigare incident men att det aldrig förekom våld eller hot.

– Jag minns inte vem av oss det var som sa att vi skulle prata med honom men vi fick inte chansen innan han hoppade ur och sprang iväg, säger en av de åtalade.

Vid tömning av de misstänktas telefoner har meddelanden hittats som åklagaren anser bevisar att det fanns planer på att skada mannen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!