Blev slagen i huvudet med metallrör

Offret slogs ner med ett järnrör i huvudet. Nu har två Motalabor dömts till fängelse för den grova misshandeln.

Foto: Arkivbild

Motala2018-06-05 11:00

Männen, 34 och 40 år gamla, ska enligt domen ha sökt upp sitt offer med syfte att misshandla honom. Även om våldet inte resulterade i livshotande skador menar Linköpings tingsrätt att det förmodligen bara var en ren tillfällighet att det inte slutade värre än vad det gjorde.

Den grova misshandeln ägde rum utanför ett hyreshus på Motala väster i maj 2017. Målsägaren, en man i 30-årsåldern, blev slagen i huvudet med metallrör samt slagen och sparkad när han låg på marken.

Efter händelsen pekade flera personer ut 34-åringen och 40-åringen som gärningsmän. Motivet uppgavs vara ett svartsjukebråk där de inblandade nu hade stämt träff.

Men under rättegången tog både målsägaren och vittnen tillbaka sina uppgifter och uppgav att deras minnesbilder inte längre stämde överens med vad de tidigare berättat i polisförhör.

Även om det inte har varit möjligt att utreda den egentliga orsaken till de ändrade uppgifterna kan det förmodas att det antingen rör sig om rädsla eller lojalitet med vänner, skriver tingsrätten i sin dom.

Domstolen anser det ändå bevisat att männen gjort sig skyldiga till grov misshandel. 34-åringen döms till ett års fängelse och 40-åringen till ett år och fyra månaders fängelse. Den senare döms även för två fall av misshandel mot sin flickvän. Enligt domen ska mannen ha tagit strypgrepp på kvinnan, kastat henne mot möbler och hållit för hennes mun för att förhindra henne att skrika. Till henne ska 40-åringen betala nära 30 000 kronor i skadestånd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om