Bil voltade i olycka – ung man avliden

Tre personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på Evertsbyvägen utanför Motala sent på måndagskvällen. Två klarade sig från stora skador men en man har avlidit.

Här i korsningen Ervastebyvägen/Karstorpsvägen skedde nattens svåra trafikolycka.

Här i korsningen Ervastebyvägen/Karstorpsvägen skedde nattens svåra trafikolycka.

Foto: Peter Calén

Motala2023-09-25 22:20

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades vid 22.10-tiden till olycksplatsen. Enligt räddningstjänsten var det en personbil som hade voltat.

Tre personer var drabbade och de fördes i ambulans till sjukhus med okända skador. Vägbanan fick saneras i samband med insatsen på platsen.

Polisen har varit på plats med flera resurser och de kommer att skriva en anmälan men rubriceringen är inte klar. De uppger att det rört sig om en singelolycka och har inga uppdateringar om skadeläget för den drabbade. 

Uppdatering 05.00

Polisen bekräftar under natten att en av de tre männen i bilen har avlidit till följd av olyckan och hans anhöriga har underrättats. Samtliga tre togs med till sjukhus men de två andra kunde lämna och uppges må okej.

Bilen har tagits i beslag av polisen och en teknisk undersökning ska göras. Det finns misstankar om både vållande till annans död och vårdslöshet i trafik mot en av de tre.

Polisen vill inte gå ut med mer information om hur olyckan gått till och om det var föraren av bilen eller någon annan som avlidit. 

Uppdatering 11.00

Enligt Mikael Andersson, förundersökningsledare polisen Mjölby, så är det mycket kring olyckan som är oklart än så länge. Utredning pågår och det ska bland annat genomföras en teknisk undersökning av bilen. Brottsrubricering är vållande till annans död. 

– Det vi kan säga är att det var en bil inblandad, och att vi har en person avliden. En passagerare, säger han.

Anhöriga är underrättade.

Polisen uppger också att ska samtliga inblandade var män i 20-årsåldern samt att de är hemmahörande i angränsande län. 

Arkivbild.
Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!