Båtklubben har under senare år gjort stora investeringar och hoppas nu i efterhand få ersättning i form av investeringsbidrag från kommunen för delar av summan man lagt ut, ett skäligt bidrag som man själv uttrycker det. Flera av arbeten ligger också i kommunens intresse då man arrenderar marken av dem. Klubben har inte besittningsrätt och vill därför ha investeringsbidraget.
Kajen har förstärkts, gamla bryggor har bytts och en sugtömningsanläggning för båttoaletter har införskaffats för cirka 213 000 kronor.
När båtklubben ville bygga en brygga till i anslutning till toatömningen kom en obehaglig överraskning. Man ska strandskyddsdispens och vattenlov från Länsstyrelsen för att utföra dessa arbeten, det hade man fått redan till de tidigare jobben, men nu tittade en jurist närmare på ärendet och meddelade att klubben behöver tillstånd från Mark- och miljööverdomstolen.
– Varför sa det inte det sist? Och hur många båtklubbar har beslut från miljödomstolen när de gör något? Det här känns jobbigt, varför får man sånt här när man sköter sig med alla papper, tänker miljön, frågar sig Kenneth Andersson, klubbens avgående ordförande, uppgivet och befarar att det är stora pengar det handlar om.
Vad som händer härnäst vet inte Kenneth Andersson.
– Det är nästa ordförande och styrelsen som får i uppdrag att jobba vidare med detta.