Alexander Bard: "Sandlådenivå"

Alexander Bards medverkan i #modig har väckt debatt.

Alexander Bards medverkan i #modig har väckt debatt.

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Motala2015-04-16 19:46

Nyss hemkommen från USA, där han har lanserat sin fjärde bok om internetrevolutionen, kommenterar nu Alexander Bard kommunpolitikern Kerstin Lundbergs (V) kritik mot honom och hans deltagande i den digitala konferensen #modig i Motala den 23 april. Lundberg anser att Bard inte är någon bra förebild på grund av sin liberala hållning när det gäller bland annat droger. "Han upphöjs till stor filosof. Jag har mest sett honom gapa i tv", sade hon i MVT den 14 april.

Till en början säger sig Alexander Bard inte vilja kommentera Kerstin Lundbergs syn på honom, och att han inte ens känner till den, men sedan går han i svaromål ändå:

– Håller Motalapolitiker på och schabblar på den här nvån så visar det ju att stan får skärpa sig. Det där är sandlådenivå och jag sänker mig inte så lågt. Motala ska ju vara välkomnande! Det intressanta, och det som alla i Motala borde koncentrera sig på i stället, är ju hur unga ska kunna stanna kvar i stan och ha jobb. Stan är hårt utsatt för konkurrens, till exempel från Linköping, en högskolestad som växer så det knakar.

Han tycker Claes de Faires beskrivning av Motala, där Bard själv växte upp, som en nedgången och lätt alkoholiserad 55-åring är träffande och att den stämmer för många andra svenska städer av Motalas storlek.

– Jag flyttade själv från stan dagen efter studentexamen för att kunna utvecklas som jag ville. #modig-konferensen ska diskutera hur man ska vända den trenden, som håller i sig. Det är livsviktigt att unga får möjligheter på hemorten. Det räcker inte med att vara idyll, varenda svensk stad har vackra bostäder vid vatten. Jag orkar inte se ännu en affisch med en leende barnfamilj som planerar att bygga villa med strandtomt. Motala måste höja blicken, och det är det jag ska tala om på konferensen, allt annat är ointressant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om