Allsång i Gamla stan är tillbaka

På torsdagseftermiddagen var det premiär för årets Allsång i Gamla stan. Först ut bland gästartisterna var Towe Widerberg, bland annat känd från dansbandet Streaplers under mitten av 1980-talet.

11 juli 2019 21:33

Allsång i Gamla stan har flyttat ett kvarter. Från att ha hållit till i närheten av 59:an är den nya arenan gräsplanen bakom Dubergska gården. Med hyreshus omkring sig blir det en vindstilla oas för gästerna.

– Det verkar bra här. Jag har varit och lyssnat till allsången tidigare och det är trevligt, säger Bertil Uhno.

Ann Stamfält, ny ordförande i Intresseföreningen Gamla stan efter Åke Lindberg, är också nöjd med området.

– Det är lite mysigare här. Vi samarbetar med Platen och det var deras idé. Först var jag lite skeptisk och trodde att det skulle bli mindre plats här. Men vi har redan 130 stolar upptagna, sade hon innan musiken tog vid.

I fjol slog arrangemanget publikrekord, enligt Ann Stamfält.

– Vi hade 200 personer på plats varje gång, trots värmen.

Uffe Holmertz är tillbaka som konferencier och till premiären kunde han välkomna Towe Widerberg som bjöd på flera kända dansbandssånger. Han gick också runt bland publiken och fick flera att sjunga med i "Tio tusen röda rosor" och "Leende guldbruna ögon". Ackompanjerade gjorde Krister Nordström.

Åke Lindberg, som planerat årets artistbesök, förklarade att det är ett omväxlande program som väntar i sommar. Bland annat kommer musikalartisten David Alvefjord den 1 augusti.

Men Towe Widerbergs besök var inte det första i Motala.

– Publiken känner igen honom. Han har fått komma tillbaka för att han är så bra, säger Åke Lindberg.

Kommande föreställningar äger rum 18 juli, 25 juli, 1 augusti, 8 augusti och 15 augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rita Furbring

Ämnen du kan följa