Fartrekord inviger Motalabron

Det blir en flygande invigning av Motalabron i höst. Boije Ovebrink ska försöka sätta nytt världsrekord med sin lastbil Mean Green, förhoppningsvis med kungen vid sin sida.

26 mars 2013 15:43

Det kommer gå undan när den första bilen åker över Motalabron vid invigen i höst, för det första fordonet som ska rulla över bron är Boije Ovebrinks hybridlastbil Mean Green.

– Vi ska försöka slå ett nytt världsrekord för lastbilar på broar. Vi ska starta borta vid gamla Luxorrondellen, så vi siktar på att ha runt 220 kilometer i timmen när vi kommer upp på bron, säger Boije som dock fått tjata på Vägverket för att de skulle gå med på rekordförsöket.

– Asfalten på bron har ju inte satt sig riktigt så de var lite oroliga att den skulle släppa när jag släpper loss de 2100 hästkrafter som jag har under huven, skrattar Boije som skickat en inbjudan till Hans majestät konungen om att få åka med under rekordförsöket.

– Han har åkte med mig vid ett par tillfällen. Det här kanske låter som ett aprilskämt, men när vi kom mot kurvan på Mantorp i 170 så skrek han: "Boije, det här går åt helvete."

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!