Osämja stoppar bostadskonferens

Den bostadspolitiska konferensen Motala Forum läggs ner på grund av bråk om en enskild föredragshållare.

31 juli 2014 16:46

För 14:e gången skulle den årliga konferensen Motala Forum arrangerats den 20 augusti, men det blir ingen konferens i år. Hyresgästföreningen har valt att lämna föreningen Bostad i Samverkan som varit arrangör. Föreningen Bostad i Samverkan bestod av medlemmarna Hyresgästföreningen, Fastighetsägarna, Sveriges allmännyttiga bostäder ( Sabo ), Motala kommun och kommunala Bostadsstiftelsen Platen.

Ett bråk kring en av de tilltänkta föredragshållarna, Michael Cocozza från Botrygg i Linköping, är upprinnelsen till osämjan och sedermera Hyresgästföreningens avhopp.

Hyresgästföreningen vill bjuda in honom som föreläsare för att visa på att det går att bygga nytt till vettiga priser. Fastighetsägarna vägrade att ta in Cocozza som föreläsare med motiveringen att han förespråkar en platt hyressättning.

– I klartext betyder det att han höjt hyrorna för lite, säger Björn Johansson, regionordförande i Hyresgästföreningen Sydost, till tidningen Hem&Hyra.

I konflikten valde övriga medlemmar att ställa sig på Fastighetsägarnas sida. Då hoppade Hyresgästföreningen av samarbetet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!