80-talshårdrockare gästar motorfest i Motala

Nu laddas för en ny upplaga av American power tour i Motala. I år kan arrangörerna bjuda på något alldeles extra när det gäller musikutbudet.

10 maj 2017 09:30

I fjol rullade cirka 150 amerikanska muskelbilar genom Motala. Det bjöds också på musikalisk underhållning. Så blir det även i år, närmare bestämt helgen den 30 juni–1 juli. Under fredagen börjar festen med massor av band på scenen i Motala hamn. Dagen därpå anländer American power tour till staden, med en mullrande karavan genom centrum och fortsatta framträdanden i hamnen. Och i år satsar arrangörerna stort, kvällens huvudakt blir nämligen det klassiska danska hårdrocksbandet Pretty Maids.

– Det är tionde året vi kör, så vi ville ha något extra. De gör en avstickare på sin världsturné för att spela hos oss i Motala, säger Mikael Åkesson på Muscle Gear Car Club, som håller i evenemanget tillsammans med den välkände arrangören och musikern Thomas "Massi" Schön samt Restaurang Lyckan.

Pretty Maids är, menar Åkesson, perfekta i sammanhanget.

– Det är en stil som passar oss, lite klassik 80-talshårdrock. Gammal rock'n'roll hör till 50-talsbilar, heavy metal passar perfekt ihop med muskelbilar, förklarar han.

American power tour är oerhört populärt bland ägare till dessa fordon.

– Vi har 155 platser och de tog slut på åtta timmar. Jag tror att deltagarna tycker att det är kul att få köra med sina bilar, inte bara visa upp dem på något torg.

Nu håller han tummarna för fint väder den aktuella helgen. Det finns, enligt Åkesson, förutsättningar för en riktig folkfest. Särkilt som det är fri entré, även när Pretty Maids spelar.

– Jag hoppas på flera tusen personer.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa