"Vi är beredda på att det här kan ta tid."

- Vi har varit förberedda på att han inte vill säga något förrän det rättsliga är överspelat , säger tjänstgörande ks-ordföranden Kenneth Söderman (L).
- Vi har varit förberedda på att han inte vill säga något förrän det rättsliga är överspelat , säger tjänstgörande ks-ordföranden Kenneth Söderman (L).

Sedan Kåre Friberg (M) häktats har Kenneth Söderman (L) gått in som tjänstgörande kommunstyrelseordförande. Nu kommenterar han sin Allianskollegas besked från häktet.

Motala kommun 3 februari 2020 14:05

Kåre Friberg (M) är häktad i väntan på dom, misstänkt för tre våldtäkter och grov kvinnofridskränkning. Under hans frånvaro går liberalernas Kenneth Söderman in som tjänstgörande kommunstyrelseordförande. 

Vi har som enda medieföretag fått kontakt med Kåre Friberg. Från häktet meddelar han att han ännu inte tagit ställning till om han ska avsäga sig uppdraget som Motalas kommunalråd.

– Så har det varit hela tiden. Moderaterna har ställt frågan till honom och han har inte velat säga något, säger Kenneth Söderman.

Hur tänker du kring att det inte finns något besked om ens när han tänker ta ställning?

– Vi har varit förberedda på att han inte vill säga något förrän det rättsliga är överspelat och inväntar därför domen (som kommer på onsdag, reds anm) , säger Kenneth Söderman och fortsätter:

– Vi är beredda på att det här kan ta tid eftersom domen kan överklagas.

Hur länge är du själv beredd att gå in som tjänstgörande kommunstyrelseordförande?

– Så länge som det behövs, säger Kenneth Söderman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa