Söndagen 23 februari upptäckte Ingemar Johansson att träd som tagits bort för att bredda en kraftledningsgata fällts in över gränsen till hans mark, nära Håleberget.
– Det är inget misstag. Man har haft för bråttom, säger han och menar att minst fem granar skadats eller tagits ner.
På tisdagskvällen blev han uppringd av den lokala entreprenör som på Vattenfalls uppdrag utför arbetet. Detta efter att tidningen samma dag uppmärksammat Vattenfall Motala på det inträffade. Härifrån har man överlåtit på pressekreterare Agneta Molinder på Vattenfalls huvudkontor i Stockholm att svara på frågor.
– Vi eller entreprenören kontaktar alltid berörd markägare inom rimlig tid, det gäller även detta fall. Det har inget att göra med att markägaren har kontaktat media. I det här fallet har det tagit ett par dagar, skriver hon i ett mejl.
Johansson tycker inte att han kontaktats inom rimlig tid.
– Visst kan det gå snett så att man fäller ett träd in över grannmark. Men då hör man av sig till markägaren samma dag och diskuterar eventuell ersättning.
Hur blir det med ersättning till skogsägaren?
– Det är en uppgörelse mellan parterna och inget Vattenfall kommenterar, svarar pressekreteraren
Vad kan ni göra för att liknande inte ska hända igen?
– Vi arbetar med ständiga förbättringar. Vårt mål är att ha en god dialog med markägarna och det hoppas vi att ha även i detta fall.
Johansson säger att han inte är nöjd med Vattenfalls agerande.
– De måste ställa högre krav på sina entreprenörer.