Stora skulder hotar Lilla Hembageriet

Lilla Hembageriet ligger ute på anbud hos en auktionsfirma. Ägaren Michael Landestorp, med skulder för miljonbelopp, hoppas dock på en rekonstruktion.

Michael Landestorp hoppas på att kunna rekonstruera sitt företag vid Verkstadstorget.

Michael Landestorp hoppas på att kunna rekonstruera sitt företag vid Verkstadstorget.

Foto: Per Carlsson/arkiv

Motala kommun2019-11-20 18:00

Nyligen tog Landestorp kontakt med en advokat/rekonstruktör för att se om det finns något intresse för företaget på Verkstadstorget i Motala, inklusive personal, utrustning samt fastigheten. Michael Landestorp poängterar att det inte handlar om att bolaget gått i konkurs. Samtidigt behöver han sondera terrängen för att se vilka möjligheter det finns att rädda verksamheten.

– Tanken är att vi ska rekonstruera företaget och på det sättet få avbetalningsplaner på våra skulder så att vi kan fortsätta som vanligt, säger han.

Enligt uppgifter har du skulder för miljonbelopp?

– Ja det kan man säga.

Har det pågått en längre period?

– Ja. Det är ju inte så att det händer på en dag. Det är flera år tillbaka och det är mycket gammalt som ligger som vi inte kunnat lösa, säger han.

En stor del av skulderna berör leveransdelen, enligt Landestorp. I dag kör företaget ut bröd till både Linköping, Norrköping och Jönköping. Det finns även skulder hos Skatteverket.

Hur tänker du framåt?

– Att vi ska kunna lösa skulderna och fortsätta fast i en mindre skala. Vi har redan bantat personalstyrkan rätt så mycket det sista året, säger Landestorp som i dag har 18 personer anställda.

Påverkas personalens löner av situationen?

–  Alla löner har betalats ut. 

Märker personalen av det som händer?

– Givetvis vet de om det här men de påverkas inte än så länge i alla fall. 

Enligt Michael Landestorp berörs inte konditoriet i centrum, som är ett annat bolag.

Karta: Lilla Hembageriet i Motala AB
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!