Ska samla chefer i kommunhuset

De högsta cheferna i kommunhuset ska jobba nära varandra. Så nära att man nu fysiskt möblerar om i kommunhuset.

Cheferna för de tunga förvaltningarna ska framöver sitta i kommunhuset.

Cheferna för de tunga förvaltningarna ska framöver sitta i kommunhuset.

Foto: Arkiv MVT

Motala kommun2019-10-29 09:55

De flesta av cheferna för kommunens olika förvaltningar har sina kontor i kommunhuset. Dock inte bildningschefen som länge suttit tillsammans med resten av bildningsförvaltningen på Långbackagatan i kontorslokaler där. Men nu ska det bli ändring på det.

Kommunen vill nämligen samla de olika ledningsfunktionerna för förvaltningarna på en plats, i kommunhuset. Därför kommer bildningschefen och hans ledningsgrupp att flytta över till kommunhuset. Detta sker vid årsskiftet.

– Då finns hela ledningen här, liksom gemensamma funktioner som ekonomi. De har redan börjat hitta synergieffekter och fundera över vad de kan göra tillsammans, säger Kåre Friberg (M).

Finns det en risk att de kommer längre ifrån sina verksamheter?

– Hela bildnings stab flyttar ju hit. Dessutom finns många av bildnings personal redan i dag på andra platser genom att de är ute på skolor och förskolor, säger Kenneth Söderman (L).

Politikerna är övertygade om att det nya upplägget kommer att få fördelar.

– Förhoppningsvis kommer vi ifrån problemen med stuprörstänk och så kan vi få hängrännor på plats istället, säger oppositionsråd Elias Georges (S).

I kommunhuset kan det också bli andra förändringar framöver. Det politiska styret vill införa någon form av servicecenter dit medborgare och företagare kan vända sig om man vill ha hjälp. Exakt hur det ska se ut är dock oklart i dagsläget.

– Vi tittar också hela tiden på hur vi kan bli mer yteffektiva, säger Kåre Friberg.

Karta: Kommunhuset
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!