Så säger föreningarna om höjningsförslaget

Förslaget på höjda årshyror och avgifter på fritids- och idrottsanläggningarna verkar inte påverka föreningarna något märkvärt i dagsläget.

Daniel Ellermann, Marie Ziemke Larsson och Sacha Petrovic Dyner ser inget problem med att föreningarna ska klara de höjda årshyrorna.

Daniel Ellermann, Marie Ziemke Larsson och Sacha Petrovic Dyner ser inget problem med att föreningarna ska klara de höjda årshyrorna.

Foto: Jens Bollius/Privat

Motala kommun2019-12-04 18:30

Tre av de föreningar som förväntas få störst procentuell höjning av sina årshyror i sporthallen är Motala Frisksportsklubb med en ökning på 25%, Motala sportkarate med 33% och Västers BTK med 33%. 

– Nu är vi en förening med god ekonomi, så för vår del är det inte är så farligt, vi kommer överleva, säger Marie Ziemke Larsson, ordförande i Motala Frisksportsklubb.

Daniel Ellermann, ordförande i Västers BTK, håller med.

– Det här kommer inte innebära att vi måste höja några medlemsavgifter, utan vi kommer klara det här bra. Vi tycker att prisförslaget på årshyran känns rimligt, säger han.

 Motala sportkarates kassör Sacha Petrovic Dyner tycker det är rimligt att höjningen kommer.

– Spontant känner jag att jag köper höjningen. Vi drar sakerna åt samma håll. Historiskt sett  hade jag tidigare en jätteliten lokal utan fönster med nästan 50 000 kronor i årshyra. Då gick vi nästan minus varje år och jag fick lägga pengar ur egen ficka för att det skulle gå runt. Idag har vi en bra fungerade klubb som gör att höjningen i dagsläget inte påverkar så mycket. Det är i alla fall vad jag kan säga i dagsläget, säger Sacha Petrovic Dyner.

Även om kommunen inte tagit något beslut än har de tre representanterna saknat information längs vägen.

– Någon gång i somras hörde vi talas om att det kunde komma en höjning, men så har vi inte hört något sedan dess och då har man tänkt att det kanske inte blir något, säger Marie Ziemke Larsson.

Daniel Ellermann, ordförande i Västers BTK.
Daniel Ellermann, ordförande i Västers BTK.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!