Nyhet väntar efter lugn skolstart

Det har varit en lugn skolstart för årets Platenelever, utan nollningsaktiviteter. I år väntar också en nyhet, Poängjakten, ett sätt att lära känna varandra bättre.

Motala kommun 4 september 2019 09:30

I fjol initierade skolan möten i samband med skolstarten dit elever i årskurs ett och två bjöds in tillsammans med sina vårdnadshavare. De informerades om hur den så kallade "insparken" tidigare spårat ur, något som skolan inte accepterar. Även i år har skolan bjudit in till samtal.

– Vi har ansett att det är nödvändigt att uppmärksamma problematiken kring alkohol och framför allt, "hätskdrickning". Vi gör allt för att vi inte ska ha någon nollning. Det är förbjudet i skolan, något som vi skrivit i våra dokument, säger en av rektorerna, Odd Levinsson.

Mötena med vårdnadshavarna verkar ha gett resultat inför höstterminen.

– Det har varit väldigt lugnt på skolan hittills, säger Levinsson.

Något som rektorn också noterat är att det blivit svårare för ungdomar att få tag på lokaler där de kan anordna fester på fritiden.

– Ingen vill hyra ut till dem längre. Varken i Motala eller i Vadstena. Det säger eleverna själva.

I år väntar en ny aktivitet anordnad av elevkåren som genomförs redan på fredag, under skolans överinseende.  Det handlar om en poängjakt där den klass som samlar ihop flest poäng genom att utföra olika utmaningar under två timmar, vinner ett pris.

– Det är en lära-känna-grej, säger Odd Levinsson.

Exakt vilka utmaningar som väntar vill han inte avslöja, men det kommer att handla om olika svårighetsgrader där eleverna själva får planera hur de ska genomföras.

– Det kan bli väldigt trevligt.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa