Nu öppnar ny restaurang i Motala

På måndag öppnar Mr Wok upp sina portar för att ta emot sina första restaurangbesökare. "Vi vill erbjuda bra och smakrik asiatisk mat gjord med bra råvaror" säger Tony Chi, representant för restaurangen.

"Kunden ska kunna komma med önskemål om hur maträtten ska se ut, om man vill byta ut något så fixar vi det" säger Tony Chi, representant för restaurangen.

"Kunden ska kunna komma med önskemål om hur maträtten ska se ut, om man vill byta ut något så fixar vi det" säger Tony Chi, representant för restaurangen.

Foto: Sofia Axelsson

Motala kommun2019-10-06 11:00

I Restaurang Mings gamla lokaler längs med Drottninggatan i Motala öppnar nu nya ägare en restaurang med namnet Mr Wok.

– Vi kommer servera asiatisk mat. Det är lite blandat, inte bara kinesiskt utan både japansk, thailändsk och koreansk mat. Både stark och mild mat, säger Tony Chi, representant för restaurangen.

Restaurangens inredning är enkel och minimalistisk. När vi besöker dem har ägarna fullt upp med att få till de sista detaljerna.

– Vi vill att det ska kännas fräscht och nytt när man kommer hit. Oavsett om man ska sitta här och äta eller ta en takeaway. Det ska inte vara en massa dekorationer som samlar damm.

Det finns redan flera asiatiska restauranger i Motala, hur ser ni på konkurrensen?

–  Vi tror att Motalaborna behöver ett ställe som lagar smakrik, snabb och bra asiatisk mat. Vi lagar själva maten och har lång erfarenhet och är utbildade. I dag finns det inte just den här typen av restaurang i Motala. Vi har högt självförtroende.

Du menar att det inte finns sådana restauranger i Motala?

– Nej precis. Det är ett typ av snabbmatställe, det ska vara enkelt och snabbt att få sin mat. Det finns inte här sedan innan. 

På måndag öppnar de restaurangen efter några månader av renovering. Och trots den samlade erfarenheten av flera år i restaurangbranschen så är de nyblivna restaurangägarna lite nervösa.

–  Det känns spännande, säger Tony Chi.

Inredningen är enkel och stilren.
Inredningen är enkel och stilren.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!