Man blev kidnappad av sitt ex

En man i Motala blev bortförd och misshandlad. Nu har mannens tidigare flickvän och två män åtalats för människorov.

En 28-årig kvinna har åtalats för att tillsammans med två män ha fört bort och misshandlat sin tidigare pojkvän. Kvinnan fotograferades på en bensinstation i Motala samma dag som brottet skedde.

En 28-årig kvinna har åtalats för att tillsammans med två män ha fört bort och misshandlat sin tidigare pojkvän. Kvinnan fotograferades på en bensinstation i Motala samma dag som brottet skedde.

Foto: Polisen

Motala kommun2019-11-29 14:00

Händelsen inträffade på kvällen den 22 januari förra året. Mannen var på väg hem till sin bostad i Motala när han plötsligt mötte två maskerade män som var beväpnade med kniv. 

Under hot tvingades han kliva in i en bil. Inne i bilen fick mannen genast syn på en person som han kände väl sedan tidigare – en 28-årig kvinna som han tidigare haft ett förhållande med. Kvinnan hade tidigare under dagen kontaktat mannen och bett om att få träffa honom – vilket han hade avböjt. 

De bägge maskerade männen uppträdde hotfull i bilen och ska, enligt åklagaren, bland annat ha sagt att de skulle skära halsen av mannen. Det hotfulla i situationen underströks av att en av gärningsmännen höll en kniv mot hans hals.

Mannen fördes i bil till ett skogsparti i utkanten av Motala. Där blev han utdragen ur fordonet och misshandlad. De bägge maskerade männen slog och sparkade honom. Enligt åklagaren deltog även den före detta flickvännen i misshandeln. I förhör har brottsoffret berättat att männen tvingade honom att slicka på kvinnans skor. 

Innan mannen uppmanades att springa från platsen fick han höra att han skulle dödas om han berättade för någon om vad som inträffat. Mannen lyckades ta sig till akutmottagningen. Sjukvården kontaktade polisen. 

Åklagaren har nu åtalat den 28-åriga kvinnan för människorov, mindre grovt brott. Dessutom åtalas två 30-åriga män för samma brott. Samtliga tre åtalade nekar till brott, men åklagaren har åberopat bevisning som visar att de befann sig i Motala det aktuella dygnet. Trion filmades bland annat av övervakningskameror på en bensinstation och på Systembolaget. 

Åklagaren åberopar även ett sms som den 28-åriga kvinnan skrev till en av 30-åringarna tre dagar efter händelsen. Hon skrev att hon uppskattade vad han gjort. I ett sms till en annan person skrev kvinnan att hennes före detta pojkvän "förtjänade det". 

I förhör har dock kvinnan sagt att hon endast fanns på plats när männen mot hennes vilja misshandlade mannen. 

– Jag har inte rört honom, jag lovar, jag har aldrig slagit någon, säger hon i förhör. 

28-åringen menar att det som talar för hennes oskuld är att hon inte var maskerad vid tillfället. 

– Jag skulle väl haft maskering, det är helt sjukt, varför skulle jag visa mitt ansikte om jag varit med på den här jävla mardrömmen.

De tre åtalade har tidigare suttit frihetsberövade men befinner sig nu på fri fot inför rättegången. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!