Lalandiaavtalet: köpte konsulter för 400 000

Kommunen tog in juristhjälp för att skriva köpeavtal med Lalandia. Kostnaden: nästan 400 000 kronor.

Biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti menar att det varit väl använda pengar.

Biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti menar att det varit väl använda pengar.

Foto: Anders Törnström

Motala kommun2019-10-06 16:00

På nästa fullmäktigemöte ska politikerna ta ställning till köpeavtalet med Lalandia om marken i Varamon. Det är ett omfattande avtal i flera delar som bland annat är villkorat med att detaljplanerna ska falla på plats och att Lalandia ska kunna visa att etableringen blir av. Totalt handlar det om en affär på 61 miljoner kronor och rör fem olika markområden.

Lalandias vd Jan Harrit har redan skrivit under handlingarna. Motalas underskrifter sker efter att politikerna i fullmäktige sagt sitt.

För att ta fram avtalet har kommunen tagit hjälp av en juristfirma. Totalt handlar det om olika arbetsinsatser för 389 000 kronor. Ett arbete som pågått sedan hösten 2018.

– Vår egen mark- och exploateringsenhet har haft hand om det här ärendet och det är en jättestor fråga. Det är väldigt viktigt för oss att allting blir helt rätt, säger biträdande kommundirektör Jimmy Szigeti och fortsätter:

– Som jag ser det så är det här väl använda pengar.

Hade det här inte varit möjligt att klara med kommunen egna resurser?

– Vi har fått professionellt stöd från jurister som verkligen kan de här frågorna. Det här är inget som vi haft kompetens för själva. Dessutom tycker vi att det är bra att det funnits en oberoende part som hjälpt oss med det här, säger Jimmy Szigeti.

Han påpekar vidare att även motparten Lalandia använt juridisk hjälp.

– Det är ett gediget arbete som gjorts och jag står för att det här var väl använda pengar för vår del, säger Jimmy Szigeti.

Karta: Lalandia
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!