Kommunfullmäktige skickar tillbaka kostpolicy

Alliansens nya kostpolicy skickas tillbaka efter måndagens kommunfullmäktige. Oppositionen tyckte inte att processen av policyn hade gått rätt till. "Vi hade inte behövt tjafsa om det", säger Jan Arvidsson (C)

Motala kommun 15 oktober 2019 18:00

Efter en omröstning under oktober månads kommunfullmäktige stod det klart att den nya kostpolicyn skickas tillbaka till kommunstyrelsen.

– Vi har ju en kostverksamhet vi ska vara stolta över. Det här beslutet om kostpolicyn måste vara förankrat i nämnder och även i den verksamhet det sker, säger Elias Georges (S), oppositionsråd.

Oppositionsrådet är även noga med att understryka att de inte kritiserar policyn i sig, utan att man inte involverat och frågat de policyn faktiskt berör inom både nämnder och verksamhet.

– Processen borde varit vidare, inte något som uppenbart tagits fram på Alliansens kammare, säger Peter Carlberg (V).

 

Jan Arvidsson från Centerpartiet tyckte att hela omröstningen och debatten var onödig och valde att avstå, tillsammans med sina partikollegor, från att rösta i återremissbeslutet.

– Nu när processen uppfattas som att den inte är grundad i verksamheten så är det bättre att man får ta om allt. Vi hade inte behövt tjafsa om det, säger Jan Arvidsson (C). 

Efter beslutet om återremiss stod klart berättade Erik Backman (M) att man kommer göra en remissrunda och se över arbetet. Han anser också att policyn inte rör själva utförandet och därmed är en politisk fråga.

– Om det här är något för tjänstemännen eller inte, det återstår att se. Det finns uppenbarligen en friktion där.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa